Netanyahu'dan, Hizbullah lideri Nasrallah’a tehdit: "Ezici bir darbeyle karşılaşacaktır"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a hitaben, “Bize saldırdığı takdirde hayal bile edemeyeceği ezici bir darbeyle karşılaşacaktır” dedi.

Hasan Nasrallah, yaptığı açıklamada Tel Aviv’in engelleme çabalarına rağmen ellerinde “hassas füzeler” olduğunu belirterek,“İsrail eğer Lübnan’a savaş ilan ederse, hiç beklemediği bir kaderle yüzleşecek” ifadelerini kullanmıştı.

Nasrallah’ın tehditlerine yanıt veren Binyamin Netanyahu, “Hizbullah tarafından yapılan kışkırtıcı açıklamaları dinledim. Ancak bu açıklamaları, 2006 sonrasında ‘İsrail’in cevabının 3 askerinin kaçırılması olacağını bilseydim, herhangi bir adım atmadan önce 2 kez düşünürdüm’ diyen bir kişi yapıyor. “O halde 2 kez değil 20 kez düşünmesini öneriyorum. Çünkü bize saldırdığı takdirde hayal bile edemeyeceği ezici bir darbeyle karşılaşacaktır”

Netenyahu, sözlerine şunları ekledi: “Şahsım, vatandaşlarım ve İsrail devleti adına söylüyorum ki, Suriye tarafından açılan ateş sonucu uçakları düşürülen 15 Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduk. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, asıl sorunun İran’ın Suriye topraklarını İsrail’e saldırmak için bir üs olarak kullanma ve Hizbullah gibi düşmanlarımıza silah sağlama girişimleri olduğunu söyledim. Putin’e, savunma yapma hakkımızı saklı tuttuğumuzu ve İsrail’le Rusya arasındaki güvenlik koordinasyonunun sağlanmasına büyük önem verildiğini belirttim. Bu yüzden Hava Kuvvetleri Komutanı Amikam Norkin’i, iki sebepten ötürü Moskova’ya göndermeye karar verdim. Bunlardan birincisi, vatandaşlarımızı savunmaya devam etmek, ikincisi ise iki ülke arasındaki işbirliğini korumak.”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "İsrail ile uluslararası ara bulucular yoluyla açık veya gizli müzakerelere hazırız" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: Rüdaw Net / K. Irak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.