Fransa'nın yeni Başbakanı belli oldu: Ülkenin en genç Başbakanı görevde

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne'un 8 Ocak 2024 tarihinde istifa etmesinin üzerine, Fransa Cumhurbaşknaı Emmanuel Macron yeni Başbakanı atadı. Buna göre Fransa Eğitim Bakanı Gabriel Attal, 9 Ocak 204 tarihi itibarıyla Başbakanlık görevine getirildi. 34 yaşındaki Attal, ülkenin en genç Başbakanı olarak tarihe geçti. 

MACRON, ATTAL'A GÜVENDİĞİNİ BELİRTTİ

Fransa Cumhrubaşkanı Emmanuel Macron, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede yeni Başbakan Attal'a güvendiğini belirtti. Macron, "Sevgili Gabriel Attal, enerjinize ve duyurduğum yeniden silahlanma ve yenilenme projesini uygulama konusundaki kararlılığınıza güvenebileceğimi biliyorum. 2017'nin ruhuna sadık kalarak, cesaretle milletin ve Fransızların hizmetinde" dedi.

GABRİEL ATTAL KİMDİR?

'Macron Boy (Oğul Macron)' lakaplı Gabriel Attal, 16 Mart 1989’da Hauts-de-Seine’de doğdu. Genç yaşta siyasete atılan Attal, 2014’te Sosyalist Parti listesinden Vanves Belediye Meclis Üyesi seçildi. Daha sonra Sosyalist Partiden ayrılan Attal, Emmanuel Macron ile hareket etti ve 2017'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Macron'u destekledi. La République en marche (LREM) adını alan En Marche Hareketine katıldı.

Attal, Macron 2017’de cumhurbaşkanlığına aday olmaya karar verdiğinde kendisini destekleyen isimlerden biriydi. Jean Castex hükûmetinde iki sene sözcü olarak görev yapan Attal, daha sonra Eğitim Bakanı olarak atandı. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.