Erşat Salihi: Irak’ta Türkmenleri haritadan silmek istiyorlar!

ITC eski lideri Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Kerkük’ün IKBY’ye hukuksuzca teslim edilmesi için kurulan komisyona ilişkin Irak’ta Türkmenleri haritadan silmek istiyorlar!” dedi. Salihi ayrıca “Biz kabinede temsil edilmek istiyoruz. Biz buna muhtaç değiliz ancak adalet istiyoruz. Madem ki Kerkük’te hem Arap hem de Kürt bakan bulunuyor o zaman gizlilik olmaması için o kurulda bir Türk olmalıdır!” ifadelerine dikkat çekti.

Irak Türklerinin siyasi partileri ve milletvekilleri, Kerkük’ün IKBY’ye hukuksuzca teslim edilmesi amacıyla kurulan komisyona karşı Irak Türkmen Cephesi tarafından dün düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Türkmeneli siyasi partileri ve Türkmeneli milletvekilleri, Irak Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Kerkük ve Türkmenli’nin diğer bölgelerinin IKBY’ye teslim edilmesi kararına karşı 140. maddenin hukuka aykırı olarak tekrardan uygulanmasını reddettiklerini bir kez daha vurguladı.

“IRAK’TA TÜRKMENLERİ HARİTADAN SİLMEK İSTİYORLAR”

Irak Türkmen Cephesi’nin Bağdat’taki ofisindeki toplantıda konuşan Kerkük Milletvekili Erşat Salihi “Irak’ta Türkmenleri haritadan silmek istiyorlar. Kerkük ve Türkmen bölgelerinin geleceği, hepimizin geleceğidir. Milletimizin mücadelesi devam edecektir.” dedi.

“KURULDA TÜRK BAKAN OLMALIDIR!”

Adalet çağrısında bulunan Erşat Salihi, şu ifadelere yer verdi:

“Biz kabinede temsil edilmek istiyoruz. Biz buna muhtaç değiliz ancak adalet istiyoruz. Madem ki Kerkük’te hem Arap hem de Kürt bakan bulunuyor o zaman gizlilik olmaması için o kurulda bir Türk olmalıdır!”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.