Doğu Türkistan'da 1 milyon çocuk asimile ediliyor!

Çin hükumetinin Doğu Türkistan'daki sistematik baskı ve asimilasyon politikası tüm hızıyla devam ediyor. Uygur Türkü çocuklar, ailelerinden zorla alıkonuluyor. Çin yönetimi, son yıllarda toplama kamplarının yanı sıra çocuk kampları da inşa ediyor. Bu kamplarda, Uygur Türkü çocuklar Çin'in her türlü taciz ve asimilasyon politikalarına maruz kalıyor.

ÇİN'İN DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ ASİMİLASYON KAMPLARI VE SAVUNMASIZ UYGUR TÜRKÜ ÇOCUKLAR

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Çin yönetiminin, Uygur Türkü çocukları ailelerinden zorla ayırarak çocuk toplama kamplarına gönderdiğine dair delillere dayalı bir rapor yayımladı. UAÖ raporunda, Doğu Türkistanlı ailelerin rızası olmadan Çin'in söz konusu "çocuk kamplarında" tutulan bütün Uygur Türkü çocukların, derhal serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA ÇOCUK OLMAK

Raporda, Doğu Türkistan genelinde 2017 yılında başlayan sözde yatılı okul olarak lans edilen çocuk kamplarına götürülen çocukların sayısında yüzde 76.9 oranında artış olduğu bildirildi. Çin hükumetinin  "çocuklara daha iyi eğitim vermek" bahanesiyle başlattığı yatılı okulları yaygınlaştırma projesiyle, Uygur Türkü öğrencilerin daha hızlı asimilasyon edilmesine kapı araladığı vurgulandı. Ayrıca raporda, Çin yönetimi tarafından söz konusu Doğu Türkistan'daki okullarda, çocukların kendi ana dillerini konuşamasına izin verilmediğine, kültürlerini ve dinlerini yaşama hakkının tanınmadığına yer verildi.

1 milyon Doğu Türkistanlı çocuk, Çin kamplarında tutuluyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.