Danimarka’dan Yıldırım ziyaretini engelleme çabası

Danimarka Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Sören Espersen, Başbakan Binali Yıldırım’ın ülkeye ziyaret gerçekleştirmesine ilişkin olarak, Yıldırım’ın Danimarka’da seçim kampanyası yapmasının engellenmesini istedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Danimarka’ya gideceğini açıklamasına, Danimarka’da hükümete dışarıdan destek veren ve Türkiye, göçmenler ve İslam hakkındaki oldukça sert tutumuyla tanınan Danimarka Halk Partisi’nden tepki geldi. Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Danimarka Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Sören Espersen, Başbakan Lars Lökke Rasmussen ile belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, Binali Yıldırım’ın Danimarka’da seçim kampanyası yapmasını engellemesini istedi. Espersen, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından Danimarka’da yaşayan Türklerin nasıl birbirlerine girdiklerini hep birlikte gördük. Danimarka topraklarında seçim kampanyası yapmak Danimarka’ya uyum sağlamaları için uğraştığımız Türklerin arasında huzursuzluğa ve çatışmaya yol açacaktır. Başbakan Yıldırım, resmi ziyaret için geliyorsa başımızın üstünde yeri var. Kendisiyle tanışıp konuşmaktan ben de onur duyarım. Ama Danimarka’da seçim kampanyası yapmak için buraya gelmemelidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.