Birleşik Krallık'tan Çin'e rest: Altın çağ sona erdi

İngiltere'nin yeni Başbakanı Rushi Sunak, ülkesinin Çin’e yaklaşımlarını değiştirmesi gerektiğini belirterek; Çin ile ilişkilerinde sözde “altın çağının” sona erdiğini açıkladı.

Birleşik Krallık’ın yeni Başbakanı Rushi Sunak, her yıl düzenlenen geleneksel “Lord Mayor’ın Ziyafeti” yemeğinde yaptığı konuşmada, Çin ile ilişkilerinin geleceğine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Sunak, “Çin’e yaklaşımımızı değiştirmemiz gerekiyor. Açık konuşalım, ticaretin otomatik olarak sosyal ve politik reforma yol açacağına dair saf fikirle birlikte sözde ‘altın çağ’ bitti” ifadelerini kullandı.

ÇİN’DE BAŞLAYAN PROTESTOLARI HATIRLATTI

Sunak, Çin’de başlayan “karantinaya hayır” protestolarına değindi. 27 Kasım Şanhay’daki sokağa çıkma yasağına karşı düzenlenen protestoları takip ettiği esnada gözaltına alınan BBC muhabirine değinerek “Çin’in değerlerimize ve çıkarlarımıza sistematik bir meydan okuma oluşturduğunun, daha da büyük bir otoriterliğe doğru ilerledikçe daha da şiddetlenen bir meydan okuma oluşturduğunun farkındayız” ifadelerini kullanarak; Çin rejiminin basın üzerindeki baskısına dikkat çekti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.