Bilim insanları 'görünmezlik pelerini' icat etti

Bilim insanları Harry Potter'ın görünmezlik pelerinini hayata geçirerek teknolojiyi yepyeni bir seviyeye taşıdı. Çinli bilim insanı Chu Junhao, icadını Super Night of Science adlı sanal bir etkinlikte tanıttıktan sonra görüntüler internette viral oldu.

İnternette paylaşılan videolarda, iki asistanın eşlik ettiği bir adam, boyu ebatında bir çarşaf tutarken görülüyor.

Asistanlar yarı saydam malzemenin nasıl çalıştığını göstermek için ilk olarak çarşafı adamın bacaklarının önüne koyarak bacakların tam olarak görünmesini sağlıyor.

Daha sonra çarşafı 90 derece eğmeye devam ediyorlar ve izleyenleri şaşırtacak edecek bir şekilde, adamın vücudunun alt yarısının tamamen kaybolduğu görülüyor.

Indy100'de yer alan habere göre uzmanların, ışığı manipüle eden ve böylelikle görünmezlik izlenimi veren malzemeler kullanarak çalıştığı söyleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.