Biden'in derdi İsrail'in zararı: Netanyahu Gazze'deki savaşı yönetme biçimiyle "İsrail'e zarar veriyor"

Şarku'l Avsat Ortadoğu Haber Ajansı Gazze savaşı konusunda ABD Başkanı Joe Biden'in bir açıklamasına yer verdi.

Haberde Biden ve Netanyahu'dan bahisle, "iki lider arasındaki uçurum gittikçe genişlerken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'de Filistinli sivillerin öldürülmesini önlemek için daha fazla çaba göstermeyerek İsrail'e zarar verdiğini söyledi" şeklinde bir açıklamada bulunuldu.

Biden, MSNBC'ye verdiği röportajda, “(Netanyahu'nun) İsrail'i savunma ve Hamas'a saldırmaya devam etme hakkı var. Ancak alınan tedbirler nedeniyle kaybedilen masum canlar konusunda daha dikkatli olması gerekiyor. Bence bu İsrail'e yarardan çok zarar veriyor." İfadelerini kullandı.

GAZZE'de binlerce kadın, çocuk ve masum insan katledilirken, zalim bir soykırım devam ettirilirken, görünen o ki  ABD ve İsrail liderlerinin arasındaki gerginlik her gün biraz daha öne çıkıyor.

Oysa mübarek Ramazan ayına girilen şu günlerde hiç olmazsa, dünya kamuoyu ve tüm insanlık alemi bu iki liderin anılan bölgeye daha insanca yaklaşması ve zaman geçirmeden Netanyahu'nun bu ırkçı katliamlarının son bulmasını bekliyor. 

bursaarena.com.tr

(Fotoğraf: Associated Press)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.