1492’de İspanya’dan 3 gemi ile yola çıkan Kristof Kolomb Batı’ya giderek Doğu’ya varacağını ve böylece Hindistan Baharat yolunu bulacağını düşünüyordu. Kaptanın elinde bulunan eski haritaları kullanarak Karayip’lerde bir adaya çıktı ve gördüğü yerlilere İndians’lar dedi. Hindistan’ı bulduğunu zannediyordu.  Gemide Püriten Yahudileri bulunuyordu. Evanjelistlerin birlikte hareket ettiği bu tarikat üyeleri, ABD’nin kuruluşunda bulundular.

Amerika Yahudiler için Yeni Sion Kenti olarak düşünüldü ve Avrupa’dan gelen göçlerle toprakları işgal ettiler ve ülkedeki yerlileri öldürdüler. Rakamın 8 milyon olduğu hesaplanıyor. 18 Yüzyıl’ da İngiltere’ye isyan eden 13 Koloni daha sonra bağımsızlıklarını kazandılar. Yahudiler ve Mason Örgütleri ABD’yi Devlet haline getirdiler.  O yüzden ABD ve İsrail’in kan dökme sevdası bu kuruluş ilkelerinde yatar.

ABD Başkanları George Washington’dan itibaren hepsi Filistin’de bir İsrail Devleti’nin kurulmasına sıcak baktılar. 1820’de İncil’ deki bir kehaneti bulan bir Papaz ABD’nin tarif edilen ülke olduğunu açıkladı.  Kehanette:” İsrail’in kurulmasına denizaşırı elçiler atayan büyük bir ülke yardım edecektir”. İncil’ deki bu kehanet 200 yıldır ABD’nin yol haritası oldu.

İsrail’in kurulma aşaması 1 Dünya Savaşı ile başladı. Bu savaşı İngiliz ve Fransız Masonlar çıkarttı. Amaç Osmanlı ile birlikte imparatorlukları yıkmaktı. O Tarih’e kadar olan en kanlı savaş sonucunda 17 Milyondan fazla insan öldü. 1917’de ortaya çıkan İspanyol Gribi ile de 20 Milyondan fazla insan öldü. Avrupa krize girdi.

1917 Kasım ayında Kudüs işgal edildi. İngiliz General Allenby, Kenti 3 Dinin din adamlarının elinden savaşmadan aldı. İngiliz hâkimiyeti 1948 yılına kadar sürdü.

İngilizler önceleri İsrail Devleti’nin kurulmasına sıcak bakarken, buna izin vermediler. Hatta Yahudilerin göç etmesini engellediler. O sıralar’ da 2. Dünya Savaşı çıktı. Almanya’dan Naziler ve Siyonistlerin işbirliği sonucunda 50 Bin Yahudi Filistin’e geldi. Onlar canlarını kurtarırken, Almanya’da kalan milyonlarca Yahudi Toplama Kamplarında öldürüldü. Mallarına ve Paralarına el konuldu. Rakamın 15 Milyar Mark olduğu ortaya çıktı. Hitler’de bu parayı silahlanmada kullandı. 

Dünya Savaşı sonrasında Filistin’e göç başladı. Nüfusu artan Yahudiler ile Araplar arasında çatışmalar başladı. 1948 Yılında İsrail Ordu’sunu kurmaya karar veren Golda Meir (1973’de Yom Kipur Savaşı’nda Başbakan’dı.) ABD’ye gitti. Yahudi Zenginlerden 50 Milyon Dolar para topladı. Bugünkü İsrail Ordusunun temelini attı.

ABD Ordusu 2. Dünya Savaşı’ndan sonra elinde kalan silahları, Tankları ve Uçakları İsrail’e verdi. Bu silahlanmadan sonra Filistin’ den 750 Bin Arap topraklarından atıldı.  Kalanlar ise 1950’den itibaren katliamlara uğradılar.

1967 Savaşı geldiğinde güçlenen İsrail Ordu’su 6 günlük savaştan sonra Filistin’i işgal etti ve topraklarını genişletti. Filistinliler direndiler ama karşısındaki devlet “ Şiddete karşılık şiddetle cevap vermeye başladı”. Bu gün bu düşünce halen İsrail’in Politikası olarak sürüyor.   

75 Yıldır devlet olamayan ve bir ordu kuramayan Filistin’in ABD ve Avrupa Destekli İsrail’i yenmesi zor görünüyor. ABD ne derse AB ülkeleri onu destekliyorsa bunun tarihsel ve dinsel kaynaklarını iyice anlamak gerekiyor. 

Savaşın başladı 7 Ekim’den bu yana geçen süreçte İsrail, Hamas’ın yaptıklarını Filistin Halkından çıkartacak demiştim. Beni yanıltmadılar. 

İsrail Ordusu Filistin’de başarılı olmadığı konuşulurken, bu haberlerin çıkmasını engellemek isteyen devlet Dünya Basınına da şiddet uyguluyor. Bu dönemde 60 Gazeteci-TV Muhabiri öldürüldü. Neden çünkü yaptıkları katliamların Dünya Halkları tarafında öğrenilmemesi gerekiyor’ da ondan. Görev yapan gazeteci arkadaşlarımın dikkatli olmalarını tavsiye ederken, tehdit alan her muhabirin İsrail’i terk etmesi gerekiyor.

İsrail’i durduracak olan bir devlet yok. Dünya Jandarması’ da geleneksel olarak zaten onun yanında. Savaş İsrail ne zaman isterse o zaman bitecektir. Görünen durum budur. Netanyahu sivil ölümleri yeterli bulursa O zaman barış yapacaktır. Bekleyip göreceğiz. 

İsrail’in Gücü Amerika’dan gelmektedir. Bu güç kesintiye uğramaz ve gelecekte de sürecektir.

NOT: Gelecek Hafta 1973’deki Yom Kipur Savaşı’nda ABD ile İsrail arasındaki destekleri yazacağım. Mısır ve Suriye’yi nasıl durdurdukları belgesel olacak niteliktedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.