İnsan bir şeye merkezlenmeden yaşayamaz. Yani bir şeyi hayatının merkezi yapmak zorundadır.

Genellikle insanlar bedene, zihne veya duygulara merkezlenir ve bu da acılara neden olur.

Kişi bedene merkezlenirse, yani beden olduğuna inanırsa, bedenle ilgili tüm arızalar onu etkilemeye başlar ve acı çeker. Beden bir mekanizmadır ve elbet arıza yapacaktır.

Aynı şekilde birey kendini zihinle özdeşleştirip zihne merkezlendiğinde ise zihinsel acılar çeker. Günümüzde çoğu insan zihne merkezlendiği için acı çekiyor. Bedensel acılar basittir ama zihinsel acılar karmaşıktır. Zihin en küçük şeylerden etkilenip onu büyük bir acı kaynağına dönüştürebilir. Kişi o acıya merkezlenip içinde uzun süre kalabilir.

Duygulara merkezlenen insan ise çok duygusaldır. Bu daha da acı vericidir çünkü duygular çok değişkendir. Birey sürekli duygu fırtınası içinde olur ve duygulardan etkilenip acı çeker.

Yani kısacası beden, zihin ve duygular sahte merkezlerdir ve bunlara merkezlenmek acılara neden olur.

Peki, Gerçek Merkez Nedir?

Gerçek merkez 'ebedi öz'dür. Birey ebedi özüne merkezlenmediği sürece acı çekmeye devam edecektir.

Gerçek merkezde olmamanın sinyali acıdır. Ama genelde insan gerçek merkezde olmanın ne olduğunu bilmediği için acıyı geçirmek için başka bir şeye merkezleniyor. Aslında birey bazen acı çektiğinin de farkında olmayabiliyor, bir şey istiyor ama ne istediğini bilmiyor. Acı çektiğinde çikolata yiyor, kahve veya sigara içiyor. Ama yanlış şeye merkezlendiği için acı geçmiyor, bir süre sonra aynen devam ediyor.

“O zaman çözüm nedir?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim...

Bana sorarsanız bunun için Dünya Değişim Akademisinde sunulan teknikler çok etkili derim. Değişim sanatını uygulayınca birey öz merkezine geri dönüyor ve acılar bitiyor.

Acı çekince çikolata yemek, bara gitmek, televizyon izlemek, acıdan kaçmak, yani onu baskılamak demek. Oysa acı çekince Değişim Sanatı'nı uygulayarak o acıyı tamamen giderebilir insan.

Sadece bir tercih yapmak gerekiyor; acı çekmeye devam etmek mi yoksa özgürleşmek mi?

Herkese acısız mutlu bir yıl diliyorum...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.