Son günlerde sosyal medyada ve İnternette Güneş’teki patlamalar yüzünden dünya üzerinde büyük elektrik kesintilerinin yaşanacağı yalanı dolaşıyor. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Güneş 4 Milyar 603 milyondur faaliyetine devam ediyor ve Güneş Sistemimizi aydınlatıyor. Bu süreçte defalarca patlamalar oldu ve kendi doğal dengesine döndü. Konuyu NASA açıklayınca bir ciddiyet kazanıldı.

NASA’nın açıklaması şu yönde oldu.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş'te yaşanan son yıllardaki en güçlü patlamanın, Dünya'daki radyo sinyallerini geçici de olsa devre dışı bıraktığını açıkladı.

NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi tarafından 15 Aralık'ta kaydedilen, 2017 yılından bu yana yaşanan en büyük güneş patlaması, dikkat çekici bir olay olarak karşımıza çıktı.

Güneş yüzeyinin kuzeybatı bölgesinde meydana gelen bu patlama, yüksek seviyede ultraviyole ışık ve enerji salınımına neden oldu.

Birçok pilotun iletişim hatları aksadı ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yapılan açıklamada, patlamanın büyük bir parlama meydana getirdiği ve bu olayın daha yüksek frekansları etkileyecek kadar geniş çaplı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, patlamanın etkilerinin ülke genelinde hissedildiği ve birçok pilotun iletişim hatlarında aksaklıklar yaşadığı bilgisi paylaşıldı.

NOAA'ya ait Uzay Hava Tahmin Merkezi'nden (SWPC) Shawn Dahl, yaptığı açıklamada, patlamanın radyo iletişimini geçici olarak devre dışı bıraktığını duyurdu.

Güneş lekelerini gözlemleyerek olası plazma patlamalarına karşı uyarıda bulunan bilim insanları, bu bölgelerdeki faaliyetlerin 2025'te rekor seviyeye ulaşmasının beklendiğini ifade ettiler.

Dünya’nın tamamında elektriklerin kesilmesinin söz konusu olamayacağını yüzbinlerce elektrik santralleri nasıl devre dışı kalabilir? Nükleer santraller üzerinden elektrik sağlayan ülkeler başta ABD, Çin ve Rusya ile Avrupa Devletleri bunun tedbirlerini almışlardır.

Bu durum neye benziyor. 65 Milyon yıl önce Dünya üzerinde yaşayan milyonlarca Dinozorun yok olmasını bilim bir kuyruklu yıldızın dünyaya çarpmasıyla açıklıyor. Meksika’ya düşen bu kuyruklu yıldız atmosferi kirletti ve bu ortamda yaşayamayan Dinozorlar öldüler. Böyle bir felaket oluşumunu tamamlamamış dünya üzerinde insan yok iken olduğundan bugün ile arada çok büyük fark bulunmaktadır.

Güneş Patlamaları üzerinden algı operasyonu yaparak insanların morallerini bozmaya çalışıyorlar.

Benzeri de yeni bir salgının çıkacağı yönünde. Biz Covid’in bir Biyolojik Silah olduğunu yazmıştık. Yeni bir salgın çıkartılırsa bunun da yeni bir biyolojik silah olacağını söyleyebilirim.

CNBC Kanalı’nda yıllar önce bir belgesel yayınlanıyordu. ABD’de elektriklerin kesilmesiyle ortaya çıkan sorunlar anlatılıyordu. Elektrik ve su hayatın vaz geçilmezleri olurken, üçüncüsü ise ısınma ve doğal gaz oluyor. O yüzden bu saçma sapan yalana inanmamanızı tavsiye ederim.

Dünya’nın genelinde elektriklerin kesilmesi ancak Uzaylıların Dünya’ya saldırması ile olabilir. Bunun içinde binlerce uzay gemisi gerekir ki böyle bir şey de olmaz. Dünya’yı koruyan iyi uzaylılarda var. Herhangi bir olumsuz durumda müdahale ediyorlar. Güneşteki patlama ile özellikle Ay’daki uzaylıların yakından ilgilendiklerini söyleyebilirim. Böyle saçma sapan bir olay için İngiltere’den yapılan açıklama da komik kalırken, NASA’nın 2025 demesi bizce bu işin fantastik yönüdür.

Bu patlamaların bir şekilde Dünya’yı şimdiye kadar vurması gerekirken, ortada ciddi bir şeyin bulunmadığını da görüyoruz.

AY’DAKİ UZAYLILAR Kitabımız yakında yayınlanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.