TÜYAP Bursa 16. Kitap Fuarı Açıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TÜYAP Bursa 16. Kitap Fuarı bugün Bursalı Ktapseverlerin ziyaretine açıldı.

Yapılan mütevazi bir törenle Bursa Valisi İzzettin Küçük tarafından açılan fuarın 25.03.2018 dahil olmak üzere 1 hafta ziyaret edilebileceği bildirildi.

İl Protokolü’nün yanı sıra Bursalı kitapseverlerin de yoğun ilgi gösterdiği TÜYAP Bursa 16. Kitap Fuarı’nın açılışında konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük; ’’Değerli TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan Hocamız, değerli yayıncılar, kitap dünyasının gönül dostları hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. TÜYAP fuarcılık ve yayın evlerimizi tebrik ediyorum. 390 Yayınevi 600 yazarımız bu yılki Kitap Fuarımıza katılıyor. Bu yılki fuarımız gerçekten çok güçlü, zengin ve bir o kadar da heyecan verici olacak. Şimdiden tüm kitapseverlerimize hayırlı olsun.’’ İfadelerini kullandı.

Kitap okumanın, boş zamanları değerlendirme faaliyeti olarak algılanmasının yanlış olduğuna dikkat çeken Bursa Valisi İzzettin Küçük;’’ Eğer çocuklarımızın kitap okumasını istiyorsak ilk başta kitabı kendimiz okumalıyız. En basitinden etrafımızda birkaç tane kitap bulundurmalıyız bunları yapmadığımız takdirde çocuklarımıza kitap oku dememizin hiçbir anlamı yok. Eğer böyle davranmazsak çocuklarımız sadece ders kitaplarını okur ve bununla kalır. Okuma alışkanlığının artırılması için mahalle kitaplıklarımızı arttırmamız gerekiyor. Çocuklarımızın kaçamak noktası olarak gördüğü yerler internet kafeler değil kütüphaneler olmalıdır. Kitap okuma noktasında ailelerimize düştüğü kadar okullarımızda rehber öğretmenlerimize de büyük görev düşmektedir. Kitapla olan diyaloğumuzu daha sahici hale getirmemiz lazım. Şekilci, reklamcı bir yaklaşımla gidiyoruz ama bunu samimi bir yaklaşım haline getirmemiz lazım. Kitap okuma oranının düşüklüğünün yegâne sebebi bizim samimi olmayışımızdan kaynaklanmaktadır. Fuarımıza destek veren TÜYAP Fuarcılık’a Büyükşehir Belediyemize, yayınevlerimize, yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.