GÜRBÜZ GÜNGÖR yazdı: "Seçimin Asıl Galibi.."

Seçimin galibi öncelikle halkın kendisi ve sonrasında da ana muhalefet olan partidir.

22 Senedir konjonktürün yönettiği ve yönlendirdiği bir iktidar var. Ülkenin içine düştüğü durumlar yönlendirdi iktidarı.

Geçmişteki iktidar değişikliklerinde en önemli sorunların başında ekonomi ve ona bağlı olarak mutfaktaki yangın öne çıkarken, bu seçimin sonucuna da mutfak damgasını vurdu.

Sosyal medyada en başta emekliler olmak üzere haklarını alamayanların isyanları ve uyarıları yer aldı.

O isyan ve uyarıların çığ gibi büyüdüğünü gördük ve iktidar da o çığın altında kaldı.

CHP çok sayıda belediyeleri aldı ve % 37 ile birinci parti oldu. Umarım CHP seçimleri nasıl kazandığını doğru analiz eder ve erken seçim olmaz ise 2028 senesinde yapılacak olan genel seçimlere giderken belediyeleri doğru projeler ile yöneterek, halkın ekonomik durumuna da katkıda bulunurlar.

Özellikle büyükşehir belediyelerinin bütçeleri çok yüksek olduğu gibi borçlanmaları da çok yüksek. Hangi partiden olursa olsunlar yeni seçilen başkanların büyük kısmı borçları yüksek belediye devir aldılar. Dilerim kendi kaynağını yaratan ve projelerini kendi kaynakları ile yapan belediyeler olurlar.

Genel seçimlere giderken lastiği patlayan iktidar partisinde terk etmeler, daha seçime giderken başlamıştı. Seçim sonrası terk etmelerin daha çok olacağı görülüyor. Her gün gazetelerde istifa edenler toptan CHP’ye geçti haberlerini görüyoruz. Özellikle medya sektöründe dün AKP için kendisini siper edenleri çok göreceğiz. İktidarın büyüttüğü başta müteahhitler ve diğer şirketlerin de güçlü CHP tarafına geçtiklerini de göreceğiz. CHP bu şirketleri ve iş adamlarını bağrına basarsa hiç de iyi not almaz vatandaştan. Bu yüzden dikkatli ve prensip sahibi olmalılar.

İktidar kurtarıcı olarak ekonomiyi teslim ettiği MEHMET ŞİMŞEK, sürekli çalışanların zamları ile demeçler verip duruyor. Bu demeçler ile ağır yük altında ezilen emekliler başta olmak üzere, çalışan kesimlere zam yok veya çok az zam verileceğini ima ediyor.

Temmuz 2024 olmak üzere özellikle emeklilerin ekonomik durumları düzeltilmeden erken ya da zamanında seçimlerde de oy beklemesin İktidar Partisi.

Ekonomiden sorumlu bakan, Haziran sonrası alınan tedbirlerin ekonomiye yansıyacağından söz ediyor. Geçmişte de çok dinledi halk bu tür sözleri. “Çok kazanandan çok vergi alarak ağır ekonomik yük altında ezilenlere vereceğiz” diyen bir ekonomi bakanı değil bay bakan. Aksine ezilenlerden alarak çok kazanana veren bir ekonomi yönetiminin halen sürdürüldüğünü görüyoruz.

24 Ocak Kararlarının 12 Eylül darbesi sonrası uygulanmaya başlanan Neo Liberal düzen hala devam ediyor ve bundan böylede devam edecek.

Tam anlamı ile kurtuluş, NEO-LİBERAL EKONOMİ düzeninin ortadan kaldıracak iktidar ile olabilecektir.

2028 Senesinde CHP 6 oka sıkıca yeniden sarılıp “NEO LİBERAL DÜZEN EKONOMİSİ’ne son vereceğiz” demelidir. Halkçı siyaset ancak o zaman uygulanır.

Tasarruftan söz eden ekonomi bakanı tasarruf tedbirlerinin saraydaki görevlilerden başlaması gerektiğini söylemedi hala.. Yönetim kurulu üyelikleri ile hiçbir danışmanın aylık geliri 500.000 TL altında değildir sanıyorum.

TCMB 818 MİLYAR ZARAR yazıyorsa göreve başladığı günden beri EKONOMİ BAKANI ve göreve getirdikleri TCMB BAŞKANLARI görevlerini yeterince yapmadılar demektir.

Lastiği patlayan iktidar partisi, bundan kurtulmak için duvarlara çarparak son hızla uçuruma gidiyor maalesef.

Dileğim, bölücü unsurların yok edildiği, birlik ve bütünlüğün sağlandığı, ülke rantını ailesine ve yandaşlarına verenlerin olmadığı, bilimde ve teknolojide önde gelen ülkelerden birisi olmamızdır.

Saygılarımla.

.....

Yazarın tüm yazıları için tıklayınız

.....

Anahtar Kelimeler:
Gürbüz Güngör
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.