ALİ BEKTAN yazdı: "ABD'nin Güvenlik Korkusu.."

15 Şubat tarihinde Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Amerika’nın büyük bir güvenlik tehditi ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Bu tehlikenin, Rusya’nın uzay’daki ABD uydularına yönelik olduğunuı söylediler.

ABD’nin çok sayıda istihbarat örgütü ve onlara çalışan kurumları var ama tümünün bilgisiz oldukları ortaya çıktı. Ben Rusya-Ukrayna Savaşı başladıktan sonra yazdığım ve geçen yıl satışa çıkan “RUSYANIN GİZLİ DOSYALARI” kitabımda bu tehlikeyi açıkladım. Rusya uzay çalışmalarında da iddialı bir ülke. Ruslar uzaya yollayacakları bir uydu ile ABD uydularını yok edebilecekleri bir teknoloji hazırladılar. Bunu yazdık. Bir Gazeteci-Yazar olarak ben bunu görüyorsam ABD zamanında neden göremedi?

Putin, 2009 yılında bir açıklama yaparak, ABD’nin uzayda Dünya yörüngesine nükleer füzeler yerleştirmesine seyirci kalmayacaklarını, kendilerinin de bu yönde çalışmalar yaptığını açıkladı. Bugün gelinen nokta Rusya’nın ciddi bir "uydu yok etme" silahını geliştirdiğini görüyoruz.

AMERİKA YENİ UYANDI
ABD, Kongre kaynaklı olarak gündeme gelen ve "ABD, ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi ile karşı karşıya" şeklinde yansıyan konunun, Rusya'nın geliştirdiği ancak henüz aktif olmayan "uyduları hedef alma kabiliyeti" ile ilgili olduğunu açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde, Amerikan kamuoyunda gündem olan "ulusal güvenlik tehdidi" tartışmalarına açıklık getirdi. Ciddi ulusal güvenlik tehdidi olarak tartışılan konunun, Rusya'nın geliştirdiği ‘uyduları hedef alma yeteneği’ ile ilgili olduğunu belirten Kirby, istihbari bir konu olması sebebiyle daha fazla detaya girmeyeceğini vurguladı.

Kirby, şöyle devam etti:
"Bunun, Rusya'nın geliştirdiği bir uyduları hedef alma kabiliyeti olduğunu teyit edebilirim. Bu, şu an aktif ve kullanımda bir kabiliyet değil ancak yine de Rusya'nın bu yeteneği elde etme çabası endişe verici. Şu anda kimseye yakın bir güvenlik tehdidi taşımıyor. Dünyada fiziksel yıkıma neden olabilecek ya da insanları hedef alacak bir silahtan bahsetmiyoruz."

Israrlı sorulara rağmen Rusya'nın geliştirdiği söz konusu "kabiliyetin" ne olduğuna ilişkin detaylara girmeyen Kirby, bu tehdidin yakın değil orta ve uzun vadeli bir tehdit olduğunu ve konuya ilişkin ilgili müttefik ülkelerle temas halinde bulunduklarını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi de: “ABD ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya” dedi.

Kremlin’e göre "Rusya'nın uzaya nükleer silah konuşlandırmayı planladığı" iddiası aldatmaca. 

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, dün yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi ile karşı karşıya olduğunu belirterek; detayını vermediği konuyla ilgili Başkan Joe Biden'ın tüm bilgi ve belgeleri, Kongre ile paylaşması gerektiğini bildirmişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da dünkü değerlendirmesinde, konuyu zaten takip ettiklerini ve perşembe günü ilgili komite üyeleriyle konuyu görüşeceklerini belirtmişti.

Bazı cumhuriyetçi ve demokrat kongre üyeleri de istihbarat komitesi başkanı Turner'ın istihbari bir konuyla ilgili kamuoyuna bu şekilde açıklama yapmasını doğru bulmadıklarını dile getirdiler.

ABD’nin dünyayı kontrol etme mekanizması dünya çevresindeki uydulardır. Bu uydular devre dışı kaldığında ABD bir savaşta ne savaş gemileri ne de denizaltılarla hatta ABD üsleri ile bağlantı kuramaz. Kan damarları uydularıdır. Korkuları da o yüzdendir. 

İki ülke arasındaki bu İstihbarat Savaşı’nı takip etmeye devam edeceğiz.

.....

Yazarın tüm yazıları için tıklayınız

.....

Anahtar Kelimeler:
Ali Bektan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.