Ana muhalefet partisi (gerçek CHP ile ilgisi olmayan) YENİ CHP’de genel başkan değişti.

Seçilen yeni genel başkan kurultay öncesi hangi mesajları verdi ve şu anda ne alemdeler şöyle bir bakalım;

Öncelikle YENİ CHP’nin YENİ GENEL BAŞKANI’nın, ülke adına üreteceği siyaset hakkında hiçbir açıklaması olmadı. Öğrendikleri tek şey “Partiyi iktidara ben taşıyacağım” tekerlemesi.. Çok kişinin kulağına hoş gelen “YENİLİKÇİYİZ” sözleri ile delegelere seslendi. Ama “YENİLİKÇİYİZ” derken “hangi konularda yenilikçiyiz” anlatımı hiç olmadı. Peki nedir yenilikçi özelliğiniz? Sizden başkaları “ESKİCİ” demek ki. Başka gruba hakaret edercesine söylenen bir söz adeta.

DEMİRTAŞ ve KAVALA gibi kişileri “demokrasi kahramanı” ilan ederek selam gönderdiler.

DEMİRTAŞ Kimdir ki? Açılım sürecinin bitirilmesi ile "hendek çatışmaları"nı başlatan, ülkede “iç savaş başlasın” talimatı veren parti lideri. Demirtaş’a “kahraman” diyen bir kişi, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURUCUSU CHP adına bu sözleri söyleyemez. Maalesef YENİ CHP GENEL BAŞKANI söyledi ve söylemeye de devam ediyor.

Kaybeden lider KIÇILDAROĞLU’ndan söz etmeye hiç gerek yok. Hiç de üzülmesin KILIÇDAROĞLU. Çünkü kendisinin eğittiği ve yetiştirdiği bir kişi genel başkan oldu. Bu kişinin A takımı da Kılıçdaroğlu’nun A takımında idi. Değişen / yenilenen hiçbir şey yok..

YENİLİKÇİ olmak sanırım bunlar için gölge bakanlar kurulu; Örneğin Prof. Dr. İlhan Uzgel Dış İşleri Bakanı.. Bu kişinin daha önceki Ünal Çeviköz’den farkı hiç yok ki. KRT Tv söyleşilerinde şunları diyor bu kişi.

“ERGENEKON ÖRGÜTÜ iftirası ile hapse girenleri FETÖ’ye bağlı kişiler hapislere atmadı..”

“Türkiye’nin hızla silahlanması, dış politikasının militarizasyonu, Yunanistan’daki bu dönüşümün meşrulaştırıcı dayanakları oldu”

Sizlere tavsiyem bu kişinin kısadalga.net gazetesindeki 21 Aralık 2021 tarihli makalesini okuyunuz. (https://kisadalga.net/yazar/yunanistani-kim-amerikanci-yapti_20690)

Apaçık “tam bağımsızlıkta ne demek. AMERİKANCI olmak gerek” der gibi haykırıyor. Bu kişi haliyle YENİ CHP’de olur.. Gerçek CHP olsa dış kapısından içeriye bile giremez bu tipler.

Ülke ekonomik krizde boğuşurken, çiçeği burnunda GENEL BAŞKAN veya A TAKIMINDAN “biz iktidarda olursak ülkeyi şu şekilde düze çıkaracağız” diyen bir siyasi plan açıklaması duymadık.

Bildikleri tek şey “iktidar şunları yaptı” diyerek halka şikâyet etmek. Şikâyet ettikten sonra da, “iktidar olmamız halinde şu ekonomik tedbirleri alacağız” açıklaması akıllarına bile gelmemiş gibi.

Hele dış siyasette AB-ABD onlara göre batı ve muasır medeniyet imiş de Asya ülkeleri ile birlikte anılmak istemezmiş sayın yeni genel başkan Özgür Özel.

AB ve ABD dünyanın en azgın emperyalist ülkeleri ve medeni de değiller öncelikle. Bunu çok iyi öğrenmeli veya birileri öğretmeli.

AB ve ABD için en önemli çıkarlar nerede, bunu da öğrense bari sayın genel başkan. Bu ülkeler için en büyük çıkarlar ASYA ülkelerinde.. ABD ve AB ile NATO başta olmak üzere ülke olarak da, Asya’ya doğru büyüme sevdasındalar. Çünkü en büyük enerji kaynakları Asya’da. Genel Başkan bunları görmezden gelerek AB ve ABD’ye yakın olma siyaseti güderse, bunların hizmetkârlığını yapar sadece.

YENİ CHP’de bu yüzden MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN hedeflediği ve başardığı gibi TAM BAĞIMSIZLIK hedefinin esas alınması söz konusu bile olamaz.

Tam bağımsızlık hedefi 10 KASIM’larda, Milli Bayramlarda ve Deniz Gezmiş'lerin idam edildikleri günde akıllarına geliyor. O günlerde de sadece slogan atıyorlar.. “Tam Bağımsızlık” hedefini de unutuyorlar.

Yerel seçimler yaklaşırken sürekli anketler yaptırıp duruyorlar. YENİ CHP’de tıpkı İYİ PARTİ gibi ideolojisi olmayan “sermaye sever” bir parti. YENİ CHP’de, İyi Parti’deki menfaat çatışması çok daha büyük olacaktır. Çünkü ülke geleceğinden önce başka öncelikleri ağır basıyor bu partilerde. Bölünmeye mahkûmlar ve ülke kurtuluşu bunların değil gerçek ATATÜRKÇÜ ve gerçek birlikten yana olan partilerin elindedir.

Herkes sorgulamalı ve geçmişten ders almalıdır. Lütfen iktidar ve muhalefetteki bu partilere artık kanmayınız. Geçmişte UĞUR MUMCU’nun söylediği “LİBOŞLAR”, Hasan Yalçın’ın yazdığı “DÖNEKLER” kitabına bugün çok sayıda ekler yapmak gerektiğinin farkına varınız artık. O görevi de son eseri olan GASLİGHT kitabında çok güzel anlatmış YILMAZ ÖZDİL. Herkese tavsiye ederim.

Atatürk’ün kurduğu CHP’Yİ ellerine geçirenlerin partisi olan YENİ CHP’nin lideri, hocası Kılıçdaroğlu gibi “HEDEP YASAL BİR PARTİDİR” diyor. Bu partinin desteklediği PKK ordumuza şehitler verdiriyor, Güney Doğu’daki insanlarımızın çocuklarını dağa kaçırıyor. Dağa kaçırdıkları çocukların ellerine silah vererek o çocukları kullanıyorlar. Bu çocukların anneleri DİYARBAKIR’da HDP önünde uzun zamandır eylem yapıyorlar. Utanmadan, çocuklarını isteyen bu anneleri sanki “örgütleyen iktidarmış” algısı yapıyorlar. Çocukları dağda olan bu insanlara hiçbir ziyarette bulunmazlar nedense. Diyarbakır anneleri olarak anılan bu kadınlarımız maalesef YENİ CHP’liler için de iktidarın örgütlediği bir yapı. Utanmadan, çatışmada şehit olan asker için baş sağlığı mesajı yayınlamaktan da geriye durmuyorlar. İktidar düşmanlığı yüzünden yapılan “PKK operasyonlarını o bölgede yaşayan insanlarımıza saldırı” diye yorumlayanı içinde barındıran bir parti, GERÇEK CHP olamaz. 2010 senesinde Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olması ile zaten partinin artık YENİ CHP olduğunu ilan ettiler.

Ana muhalefet denilen YENİ CHP için “ülke sorunları” ve “İsrail saldırganlığı” ile ilgili yapılması gerekenler hakkında çözüm önerisi gören var mı?

“İsrail’i koruyan Kürecik-İncirli üslerine el koyulsun” dediğini hiç duyan var mı?

İsveç’in NATO üyeliğinin oylanması konusunda YENİ CHP'nin görüşünü bilen var mı?

İşte bu parti tam bağımsızlık sembolü olan GERÇEK CHP olsaydı, AKP iktidarı yanlış işler yapamazdı. Çünkü MUSTAFA KEMAL ATATÜRK mecliste ensesinde olurdu.

Maalesef MECLİSTE DE YOK MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.

MECLİS DIŞINDA ULU ÖNDER.

Halk da meclis dışında ve halkın ezici çoğunluğu ona bağlı. Halkın bu gücünü gören iktidar ve muhalefet, bayram kutlamalarında olsun 10 Kasım’da olsun onun adını anmakta ve Anıtkabir’de ziyarete gitmekteler.

İktidar ve muhalefetteki partiler MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü kavramış olsalardı, borcu olan değil, döviz rezervi artı veren bir ülke olurduk.

2002 Yılından 2023 yılına kadar AKP iktidarını, oy veren halk iktidarda tutmazdı. Mustafa Kemal Atatürk’ü terk eden YENİ CHP sayesinde iktidar devam ediyor.

Bu millet ne zaman sorgulamaya başlar, ne zaman ATATÜRK’ü çok iyi öğrenir ve sahte ATAÜRKÇÜLERİN maskelerini düşürürse, işte o zaman her şey yoluna girmeye başlayacaktır.

"Böyle gelmiş böyle gitmesin” diyorum Yılmaz Özdil gibi..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.