Duyguların var olma amacı varoluşu kutlamaktır. Varoluş bitmeyen bir kutlamadır aslında. Ama ebedi özünü, doğasını unutmuş insan varoluşu kutlamayı da unutmuştur maalesef.

Ebedi özüne güvenen insan varoluşsal doğaya yaklaşarak bu doğal kutlamanın bir parçası olur.

Herkes aslında varoluşsal doğanın bir unsurudur ve kendine güvenen insan varoluşa da doğal olarak güvenir. Aksi halde insan hayatı kaçırır, koca bir hayat boşa gider.

Yani varoluş bir üzüntü değildir, kutlamanın ta kendisidir! Duygular da bunu gerçekleştirmek için bir araçtır.

İnsan ebedi doğasına güvenirse neşeli, huzurlu, hayatı sürekli kutlayan biri olabilir. Çünkü doğayı incelersek rengârenk çiçekler, öten kuşlar, çekirgeler, uçan kelebekler, gökyüzünde bembeyaz bulutlar, akan nehirler, kıyıya vuran deniz dalgaları vb. görürüz. Bunlar varoluşun doğal kutlamasıdır. Bunları görüp mutlulukla gülümsemeyen insan aslında yaşamıyordur, içinde ölmüştür çoktan. Doğaya bakıp coşku ile dolup gülümsemiyorsak, aldığımız her nefes için, bu güzellikler için şükretmiyorsak, doğadan, kendimizden, özümüzden uzaklaşmışız demektir.

Hayatta gül ve dikeni misali her şeyin olumlu ve olumsuz yanları vardır. İnsanın doğal bir zenginlik içinde olması için çiçekleri dikenleriyle kabul etmek ve her şeyi kucaklamak gerekir. Dikenlerden korkarsak, çiçeklerden de korkarız. İnsan eğer hayatı tatlısı ve acısı ile kabul ederse o zaman büyümeye ve olgunlaşmaya başlar. Tekâmül ederek, ebedi doğaya güvenip duyguları bastırmak yerine doğal bir şekilde ifade etmek bunun için tek çaredir.

Kendine ve varoluşa güvenen insana varoluş rehberlik eder ve sonunda birey değişim teknikleri ile buluşur. Değişim teknikleri sayesinde birey yeniden özüne yaklaşmaya başlar, unuttuğu ebedi doğasını hatırlayarak varoluşu kutlamaya başlar.

Bu konuda Dünya Değişim Akademisi birçok Değişim Programı sunuyor: Yaşam Sanatı, Her şeyi Kucaklama Sanatı, Üzüntülerden Özgürleşme Sanatı, Yaşamdan Zevk Alma Sanatı, Özgüven Sanatı, Mutlu Olma Sanatı, Zihinsel Ve Duygusal Esneklik Sanatı, Coşkulu Olma Sanatı, Esprili Olma Sanatı, Dans Sanatı, Kabullenme Sanatı, Neşeli Olma Sanatı bunlardan bazıları.

Kendimizi değiştirelim dünyanın değişmesine katkıda bulunalım. Varoluşu kutlayalım!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selva 2 yıl önce

Bu değerli bilgilendirme için çok sağ olun Funda Hanım.

Avatar
Sema İslim 2 yıl önce

Ne güzel bir yazı olmuş. Tesekkurler..degisim programları da harikaymış

Avatar
Ercüment 2 yıl önce

Farkındalığı arttıran çok faydalı bir yazı... Teşekkürler..

Avatar
Müzeyyen 2 yıl önce

İlgimi çeken çalışmalar, bilgi alacağım

Avatar
Zeynep Erdoğan 2 yıl önce

Harika tşk ederim