Prof. Dr. Esergül Balcı, İYİ Parti'den istifa etti

BURSA ARENA Köşe yazarlarından ve İYİ PARTİ'li Akademisyen ve Eğitimci Prof. Dr. ESERGÜL BALCI, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Prof. Dr. Esergül Balcı'nın daha önce İYİ Parti Genel Merkez Eğitim Komisyonlarında görevler yaptığı, 2018 seçimlerinde İzmir'den, 2023 seçimlerinde de Çanakkale'den milletvekilliği aday adaylığında bulunduğu bilinmektedir.

2018’de hazırladığı ‘Tarikat Raporu’ nedeniyle, çalıştığı üniversitede yaşadığı baskı ve yıldırma sonrası, mesleki hayatı boyunca sürdürdüğü Türkiye’nin aydınlanma mücadelesini, siyasi düzlemde daha etkin olarak sunabilmek adına, emekliye ayrılmak zorunda kaldığını belirten Balcı'nın, İYİ Parti'den istifa gerekçelerini anlatan açıklamaları şöyle devam ediyor;

"..Eğitim Politikaları alanındaki çalışmalarıma devam etmek ve bu çalışmaların politik alanda uygulanmasını sağlamak amacıyla; ülkemizde her alanda ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesinde başarılı olacağı ümidiyle, İYİ Parti’de görev aldım. Bu nedenle, davet üzerine İzmir’den Ankara’ya taşındım. Akademik çalışmalarımın yanı sıra partinin bana verdiği görevleri de yerine getirdim.

Bugün geldiğimiz aşamada; partide kuruluş amacı dışında politikalar oluşturulmakta, kararlar alınmakta ve uygulanmaktadır. Türkiye, artık aydınlıkla karanlık arasındaki uçurumun kenarındadır. Bu nedenle ülkemizin ne çelişkili politikalara ne de “kaybet- kaybettir” tarzındaki yaklaşımlara tahammülü yoktur.

Ömrünü Cumhuriyet ve Devrimlerine adamış bir ‘Cumhuriyet Kadını’ olarak, aynı ilkelere bağlı şekilde siyasi-sosyal vb. çalışmalarımı sürdürme kararlılığındayım. Bu ilkelerin gerçekleşmesine engel olduğu izlenimi veren, bir siyasi yapı ve anlayışın içinde yer almam mümkün değildir.

Bu bağlamda, ayrıca partiye katkı yapabilme amacımın gerçekleşmeyeceğini ve buna olanak verilmeyeceğini de fark etmiş bulunmaktayım. Söz konusu gerekçelerle, İYİ Parti’den istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Saygılarımla. / Prof. Dr. Esergül Balcı - Eğitimci"

.....

Prof. Dr. ESERGÜL BALCI Kimdir?

Çanakkale, Lâpseki ilçesine bağlı Çardak Beldesi doğumludur.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat bölümü lisans eğitiminden sonra; Sinop Kız Meslek Lisesi, Ankara Eğitim Enstitüsü ve yine Ankara Kurtuluş Lisesi Edebiyat Öğretmenliği gibi görevlerle mesleki hayatına başlamıştır.

Prof. Dr. Esergül Balcı’nın, idari görev ve akademik kariyeri sırasıyla aşağıdaki şekilde ilerlemiştir:

Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Araştırma Görevlisi, Diş Hekimliği Fakültesi Türkçe Okutmanlığı - ANKARA

Abant İzzet Baysal ÜniversitesiEğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Üniversite Senato Üyeliği, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Eğitim Fakültesi Dekanlığı - BOLU

Moskova Devlet Üniversitesi, Misafir Öğretim Üyeliği - MOSKOVA

Muğla ÜniversitesiEğitim Fakültesi, Misafir Öğretim Üyeliği, Senato Üyeliği, Dekan Yardımcılığı ve Kurucu Bölüm Başkanlığı - MUĞLA

Vilnius’da Erasmus Projesi, Öğretim üyesi olarak ders verme - LİTVANYA

Ege Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Öğretim Üyeliği - İZMİR

Krakow’da Erasmus Projesi, Öğretim üyesi olarak ders verme - POLONYA

Dokuz Eylül ÜniversitesiÖğretim Üyeliği - İZMİR

Michigan State ÜniversitesiAraştırmacı Öğretim üyeliği - ABD

Dokuz Eylül ÜniversitesiBuca Eğitim Fakültesi - Emekli (2019) - İZMİR

Akademik unvan kazanımları da yine sırasıyla şöyledir:

Lisans               : İstanbul Üniv. - Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Yüksek Lisans : Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enst. - Kamu Yön. Uzm. Prog.

Doktora            : Hacettepe Üniv. - Eğ. Fak. Eğ. Yönetimi Teft. ve Planl. Ekonomisi

Doçentlik         : Hacettepe Üniv. - Eğitim Fakültesi

Profesörlük     : Abant İzzet Baysal Üniv. - Eğitim Fakültesi

                           Dokuz Eylül Üniv.- Buca Eğitim Fakültesi.

Basılı Eserleri :

* Ödüller Güdüleme Kuramları ve Türkiye’de Öğretmen Ödülleri. Adım Yayıncılık.

* Türkiye’de Eğitim Politikaları ve Siyasi Parti Ödülleri. Onlar Ajans Matb. Ltd.Şti.

* Öğretmen Rolleri - Eğitim Sosyolojisi. Gazi Büro Kitabevi.

* Eğitimde Yerelleşme. Detay Yayıncılık.

* Türkiye’de Eğitim Politikaları - 1923 - 1980 / 1. Cilt. Pegem Akademi Yayınları.

* Türkiye’de Eğitim politikaları - 1980 - 2023 / 2. Cilt. Detay Yayıncılık.

Ayrıca muhtelif basın ve medya kuruluşlarında yayınlanmış çok sayıda makaleleri bulunmaktadır. İngilizce ve Rusça dillerini haizdir.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.