Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahlaksızlık ve cinnet hali zirve yaptı! Ekim ayında 3 çocuk 22 kadın öldürüldü, 14 çocuk istismar edildi

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2025 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2025 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Ahlaksızlık ve cinnet hali zirve yaptı! Ekim ayında 3 çocuk 22 kadın öldürüldü, 14 çocuk istismar edildi

Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi paylaşıldı. Bianetten Evrim Kepenek'in haberine göre; erkekler Ekim’de en az 22 kadın ve üç çocuk erkekler tarafından öldürüldü.

Ekim ayında en az 79 kadına şiddet uygulandı ve aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 14 çocuk istismar edildi. En az 14 kadını tacize uğradı.
31 günde Türkiye: 3 çocuk 22 kadın öldürüldü, 14 çocuk istismar edildi - Resim : 1

Ekim’de en az kadının 35 ve iki çocuğunun ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı.

Şüpheli kadın ölümlerinin gerçekleştiği iller şöyle sıralandı:

Adıyaman (1), Aksaray (1), Antep (1), Antalya (1), Aydın (3), Balıkesir (1), Bartın (1), Bursa (2), Çankırı (1), Denizli (2), Edirne (1), Hakkari (1), Isparta (1), İstanbul (1), Kayseri (1), Konya (1), Malatya (3), Maraş (1), Muğla (1), Nevşehir (2), Ordu (2), Sakarya (1), Samsun (1), Siirt (1), Tekirdağ (1), Uşak (1), Van (1).

Şüpheli çocuk ölümlerinin gerçekleştiği iller şu şekilde:

İzmir (1), Mardin (1).

10 AYDA 246 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

2025’in ilk on ayında erkekler 246 kadını öldürdü, 178 kadını taciz etti, 183 çocuğu istismar etti, 640 kadına şiddet uyguladı, 10 kadına tecavüz etti. En az 955 kadın seks işçiliğine zorlandı. Odatv'nin aktardığına göre 382 kadının ölümü basına "şüpheli" olarak yansırken, erkekler, en az 54 çocuğu öldürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.