Organizasyon parçaları birleştirerek işleyen bir mekanizma kurmak ve örgütlemek anlamlarını ifade etmektedir. Günümüzde insanların sık sık kullandığı bu kelime doğum günü kutlaması, mezuniyet, herhangi bir uzmanlık eğitimi, evlilik yıl dönümü kutlaması, düğün vb. gibi eğitim ve eğlence konulu pek çok etkinlikte yer almaktadır. Daha detaylı bir tanım yapmak gerekirse herhangi bir etkinliğin oluş biçiminin en ince ayrıntısına kadar düşünülerek gerçekleştirilmesine ya da düzenlenmesine organizasyon denmektedir.

Düzenlenmek istenen bir organizasyon belirli adımlardan meydana gelmektedir. Bu adımlar yapılacak organizasyon etkinliğini kolaylaştırmaktadır. Araştırma ve geliştirme, plan ve program, uygulama, değerlendirme adımları organizasyonun basamaklarıdır. Bu basamakları gerçekleştirmek için analiz yeteneği gerekir. Bu şemayı oluşturmanın önemi hikâyenin başarılı bir şekilde bitmesiyle ortaya çıkmaktadır.

Yani sonuçta, organizasyon yapmak düzen ve disiplin gerektiren bir eylemdir. Fakat bu düzen ve disiplin zorlama değil, doğal olmalıdır. Peki, doğal ve uyum içinde olan bir düzen ve disiplin nasıl gerçekleştirilecek?

Dünya Değişim Akademisi’nde “Organizasyon Becerisi” Değişim Programında bu konu geniş bir şekilde ele alınıyor ve geliştiriliyor.

Program bir ay süren 8 seanstan oluşmaktadır ve programın amacı organizasyonun ne olduğunu tanımlamak, başarılı bir organizasyonun ilkelerini ortaya koymak, organizasyon becerisinin nasıl kazanılacağını göstermek…

Her seans öncesi farkındalık yaratıcı bir tema ile teorik bilgilendirme ve sonrasında da beden hareketlerinden oluşan pratik uygulama yapılmaktadır. Farkındalık uyandıran seans konuları şöyledir:

Organizasyon nedir ve nasıl yapılır?/ Etkinlik ve organizasyon sorumlusunun genel nitelikleri / Gerçek başarı olumluyu ve olumsuzu bütünlük içinde görmektir/Organizasyon becerisi nasıl kazanılır?/ Potansiyellerinizi performansa çevirin/ Hedeflerinizi açık ve net olsun/ Yaşam bir serüvendir, hazır bir reçete değil/ Başarı sahip olduğun şeyleri başkalarıyla beklentisizce paylaşmaktır.

Hayatınıza, işlerinize doğal bir uyum ve düzen getirmek, organizasyona farklı bir açıdan bakmak istiyorsanız bu Değişim Programı tam size göre…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment 2 yıl önce

Harika...Çok teşekkürler..

Avatar
Zeynep Erdoğan 2 yıl önce

Harika tsk

Avatar
Nunsal 2 yıl önce

Teşekkürler ✨✨✨