Hayırlı Geceler Değerli Okurlar; 

Türkiye, Avrasya, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'daki Türk ve Müslümanlarla kalıcı bağlar kurabilecek avantajlara ve geleceğe sahiptir. Bir yandan terör belasından kurtulmak, diğer yandan da komşu devletlerden başlayarak milli hedefleri dış ilişkiler tarihi açısından bilinçli bir şekilde değerlendirmek, millet olarak ülkemize karşı menfi tutum ve duyguları iyi analiz ederek güzel yurdumuz Türkiye'nin nefes alanları çerçevesini oluşturmak için, realist politikalar geliştirmek her aydın insanımızın görevidir.

Karamsar tabloları yıkmadan, dış ilişkilerde tarihi analizleri okumadan bu düşünceleri gerçekleştirmek, o kadar da kolay değildir! Kendi insan gücünü değerlendiremeyen, özellikle bilgi düzeyi yüksek deneyimli insanlarını saf dışı eden, yüksek bilince sahip liyakatli kadrolarını tasviye eden bir anlayışla ülkemiz her alanda kalkındırılamaz!

Dış politika her zaman dinamik olduğu gibi, aynı zamanda kriz kontrol yönetimi ile her alanda hazırlıklı olmak gerekir. Bu durum zayıf insanlarla değil, güçlü iradeye sahip, yetenekli, zeki insanlarla çözülür!  Türkiye Atatürk dönemindeki aktif milli politika ve hedeflere yeniden sahip çıkmalı ve her alanda şovmenlik yapan cılız, basiretsiz, milli pilitikadan uzak kadro ve insanlardan, danışmanlardan kurtarılmalıdır!

Dünya diplomasisinde bugün en önemli konu ekonomidir! Dış politikanın en etkili aracı, hatta baskı unsuru ülkelerin ekonomik çıkarlarıdır. Milli devlet ülküsüne sahip Türkiye, ekonomisini yükselterek ekonomik menfaatini diplomasinin bir aracı olarak kullanabilme fırsatını elde edebilmelidir! Bunun için de evrensel ve milli değerlere sahip, kendini yenilemiş, Milli yaklaşımları özümsemiş gerçek vatan evlatlarının, sorumluluğu yüksek her kadroda yer alması zorunludur!

İçinden samimice kendi çıkarını değil, sadece milli çıkarları gözeten, nitelikli insanların yönetmesi gereken bir Türkiye olma sevdasıyla, sevgi ve saygılarımla..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.