Bu hayatta en önemli şey, bireyin masumiyet içinde olması veya olmamasıdır. Çünkü insanın tüm hayatı buna göre şekillenir.

Ama çoğunlukla masumiyet içinde olan insan ezilir.

Gerçekte ise masumiyet, korunması gereken en büyük erdemdir. Cahil insanlar bu gerçeği bilmezler bu yüzden hem kendilerinin hem de başkalarının masumiyetini bozarlar.

Oysa varoluş masumiyet içinde akar ve çok sevilen bir olgudur. Masumiyet içinde olan birey varoluşun kendisine sunduğu her şeyi kabul eder, şükreder ve onunla yetinir.

Masumiyet içinde olmak herkesin doğuştan hakkıdır aslında. Tekâmül yolundaki hedeflerdendir. Ama tekâmül yolunda insan bu hedefe ulaşmak için uğraşmaz, kendiliğinden masumiyetini geri kazanır. Masumiyet içinde olanlar varoluşun bütün armağanlarına layıktır.

Günümüz insanı aşktan çok merhamete ve masumiyete ihtiyaç duyar. Çünkü bir insan merhamet ve masumiyetten yoksun ise onun aşkı yıkıcı olur ve acılara sebep verir. İlişkiler masumiyet dolu olunca hayat yenilenir ve doyumlu hale gelir. Masumiyetin geri kazanılması sürecinde birey deneyip yenilmekten çekinmemelidir; her yenilgiden ders alarak, eylemler düzeltilerek çaba gösterilmeye devam edilmelidir. Bu konuda Dünya Değişim Akademisi birçok etkili yöntembilim sunuyor. Bunlardan bir tanesi de “Tekâmül Sanatı” Değişim programı. Bu değişim programı ile içimizdeki masumiyeti tekrar uyandırabiliriz.

Kendimizi değiştirelim, dünya değişsin…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özden Gerçek 2 yıl önce

Çok harika teşekkürler

Avatar
Neslihan 2 yıl önce

Uyandirici yaziniz icin cok tesekkurler , masumiyeti yeniden kazanma istegi yaratiyor

Avatar
Ercüment 2 yıl önce

Harika bir yazı..

Avatar
Zeynep Erdoğan 2 yıl önce

Harika tşk