Bu salgın ağrılık günlerinde, bilgi ağlarında yayınlara başlamıştım. Yedi günün üçünün gecesinde 21.00 'de üç ayrı yerde konuşmalar yapıyordum. İyi oluyordu.

Anında birçok kişi izlerken, sonradan da binlerce izleyici ile görüş alışverişi sevindirici olmaz mı?

Bir süredir bilgi ağlarında görünmeyince arayanlarla, başka nedenlerle arayanlara açıklama yapıyorum:

Bana İŞLEMCE YAPILDI. O yüzden uzun oturamıyorum, yayın yapamıyorum. Kimse de, İŞLEMCE DE NEDİR demiyor.

İlk anda anlamayanlar için açıklama yapayım:

Ameliyat oldum.

Ameliyat da deniliyor operasyon da... Biri Arapça ötekisi Frenkçe... Neden Türkçe bir sözcük olmasın. İşte söylüyorum: İŞLEMCE.

Neyse...

Olanları bir tek yabancı sözcük bile kullanmadan anlatmalıyım:

Bu salgın günlerine Ankara'da yakalandım. İki ayı aşan bir süre Ankara'dan ayrılmadım. Bir bakıma iyi oldu.2020 'de yirminci yapıtımı bitirdim. Güz aylarında yayınlanacağını umuyorum.

Konusu mu... TÜRK'ÜN ÜLKÜSÜ KIZILELMA, TÜRK'ÜN İNANCI adlı bitiklerden sonra GEÇMİŞTEN GELECEĞE TÜRK'ÜN TÖRESİ...

Yapıtın son yazısını da bilgisayarla yazması için Mehmet Şahin'e verince,  "artık İstanbul'a gitmeliyim" diyerek, bayram öncesi yola çıktım.

Yollar bomboş... Ankara İstanbul yolunun güzel görüntülerinin tadını çıkararak, arabadan inmeden, İstanbul'a ulaştım.

Buraya dek iyi...

İyi olmayan arabadan inince başladı.

Sağ ayağımın üstüne basamıyordum. Ağrıyordu.

Ağrılar gün geçtikçe arttı. Ağrı kesiciler de işe yaramayınca, kesici bir sağaltıcıya gitmek gerekli oldu.

Kesici Sağaltıcı Uzman Bilgin Yunus Aydın'a gittim. İyice baktı, önceki görüntü çekimleri inceledi. "Siz dört dörtlük İŞLEMCELİKSİNİZ" dedi. O ameliyat sözcüğünü kullandı da ben İŞLEMCE diyorum.

Ertesi gün erken gittim. Kesici Sağaltıcım geldi, durumu yeniden anlattı. Bir iğne vurdular. Ötesi esimde yok. Sonra bir ses kuyudan seslenir gibi seslendi : "Kemal bey, güçlü bir biçimde öksürün". Öksürdüm, sordum: "Ben neredeyim?" Uyandırma odasındaymışım. İşlemce olup bitmiş. "Oh" dirlik ne güzelmiş... Ne ağrı var ne sızı ... "Sağolsun" sağaltıcım Yunus Aydın bey, sağolsun onu salık veren değerlim, kendisi de uzman bilgin olan İsmet kardeşim.

Sağolsunlar kesip sağaltma işlemine yardım eden değerli sağlık görevlilerimiz. Bu arada, Ülkemizin Sağlık Düzenin çağdaş anlamda ileri düzeyini de anımsayıp kutlamalıyız. Atatürk'ün bize öğrettiği bilim yolunun en iyi izleyicileri Sağaltıcılarımız oldu. Doğramacı - Haberal ikilisinin sağlık eğitimi ile sağlık uygulamalarına getirdikleri sıçramayı da anmadan geçemem. Şu son salgında ortaya çıkan başarı da kıvanç verici oldu. Sanırım Sağlık Bakanımızın da iyi sınav verdi, aldığı övgüler boşuna değil. Birileri de onu örnek almalı. Evet değerli okuyucum. Şimdilerde iyiyim. Umarım gelecek yedi günde, bilgi ağlarında, yine, anında görüntülü yayına başlayabileceğim.

Bir süre sonra da CEM TV'de yayına başlamağı umuyorum.

Bu arada İŞLEMCE sözcüğünü yadırgayanlar için söyleyeyim.

Bilgisayara ne güzel alıştık.Buna da alışırız, severiz. Ben birkaç gündür kullanıyorum çok tadlı geliyor. Olabildiğince Türkçe sözcükler kullanmalı, Türkçenin uçsuz bucaksız gücünü değerlendirmeli, dilimizi sevmeliyiz.

Türkçesi olan sözcük yerine başka dillerden sözcük kullanmak nedir?

Türkçenin büyük baylığında, eski yeni tüm kavramlar için sözcükler olduğunu da unutmamalıyız.

Size iyilik sağlık esenlik başarılı uzun dirlik diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.