Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Orman Genel Müdürlüğü

bursaarena.com.tr - Orman Genel Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Orman Genel Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Orman yangını alarmı! 28-30 Ağustos için kritik uyarı! Haber

Orman yangını alarmı! 28-30 Ağustos için kritik uyarı!

Meteorolojik veriler, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de orman yangını riskinin artacağına işaret ediyor. Yüksek sıcaklık, kuvvetli rüzgâr ve düşük nem nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yapıldı. ANKARA (İGFA) - Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 28-30 Ağustos tarihleri arasında başta Ege ve Batı Akdeniz olmak üzere bazı bölgelerde orman yangını riskinin yüksek olacağını duyurdu. OGM’nin paylaşımında, yüksek sıcaklık, kuvvetli rüzgâr ve düşük nemin küçük bir kıvılcımı kısa sürede büyük bir yangına dönüştürebileceği vurgulanarak vatandaşlardan tedbirli olmaları istenirken, bir başka paylaşım da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi. Bakan Yumaklı ise paylaşımda, aynı tarihlerde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de etkili olması beklenen hava koşullarının yangın riskini artıracağını belirtti. “EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ YANGINI ÇIKMADAN ÖNLEMEK” Ormanlık alanlarda ve yakın çevresinde kesinlikle ateş yakılmaması gerektiğini belirten Bakan Yumaklı, kuru otluk alanlara yanıcı maddenin atılmaması gerektiğinin altını çizerken, "Anız ve bahçe atığı yakılmamalı. Yangına neden olabilecek davranışlardan kaçınılmalı. Ve en ufak duman veya şüpheli durumda 112 Acil Çağrı Merkezi aranmalı" uyarılarında bulundu. Devletin tüm imkânlarıyla ve orman ekiplerinin mücadelesinin sürdüğünü belirten Bakan Yumaklı, yangınları önlemede vatandaşların duyarlılığının en önemli güç olduğunu vurgularken, özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşları 28-30 Ağustos tarihlerinde daha dikkatli olma yönündeki çağrısını yineledi.

Bursa ve İzmir’de 3 yangın kontrol altında Haber

Bursa ve İzmir’de 3 yangın kontrol altında

Orman Genel Müdürlüğü, Bursa’nın Kestel ve Yenişehir ilçeleri ile İzmir’in Kiraz ilçesinde meydana gelen üç yangının ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındığını açıkladı. OGM, yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle yangın riskinin sürdüğünü belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. BURSA (İGFA) - Bursa’nın Kestel ve Yenişehir ilçeleri ile İzmir’in Kiraz ilçesinde meydana gelen üç yangın, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yangınlarla mücadelede görev alan ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde üç yangının da kontrol altına alındığını duyurdu. YANGIN RİSKİNE KARŞI UYARI OGM, yangınların kontrol altına alınmasına rağmen tehlikenin henüz geçmediğine dikkat çekti. Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgârın etkili olduğu günlerde küçük bir ihmalin büyük yangınlara dönüşebileceği vurgulandı. Vatandaşlara açık alanlarda ateş yakmamaları, anız ve bahçe atığı yakmamaları ve yangına neden olabilecek davranışlardan kaçınmaları çağrısı yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü ayrıca yangınlarla mücadeleye destek veren gönüllülere, kamu kurumlarına, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara teşekkür ederken, “Yeşil Vatan”ın korunması için herkesin azami dikkat göstermesi gerektiğini belirtti.

Orman Genel Müdürlüğü uyardı: Önümüzdeki 10 güne dikkat! Haber

Orman Genel Müdürlüğü uyardı: Önümüzdeki 10 güne dikkat!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Türkiye genelinde önümüzdeki 10 gün boyunca etkili olması beklenen sıcak ve kurak hava koşullarına karşı vatandaşları orman yangınları konusunda dikkatli olmaya çağırdı. ANKARA (İGFA) - Meteoroloji tahminlerine göre özellikle Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu’da yüksek sıcaklıkların ve yağışsız havanın etkili olması beklenirken, bazı bölgelerde kuvvetli rüzgârın da görülmesiyle birlikte orman yangınlarının çıkma ve hızla yayılma riski artabiliyor. 30+30+30 KURALINA DİKKAT OGM, önümüzdeki 10 günlük süreçte sıcaklığın yüksek, nemin düşük ve rüzgârın kuvvetli olduğu günlerde vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. 30+30+30 kuralına da dikkat çeken Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre 30 derecenin üzerindeki sıcaklık, yüzde 30’un altındaki nem ve saatte 30 kilometrenin üzerindeki rüzgâr bir araya geldiğinde yangın riski önemli ölçüde artıyor. Bu üç koşulun aynı anda görüldüğü günlerde vatandaşların özellikle ormanlık alanlarda ateş ve yangına neden olabilecek faaliyetlerden kaçınması büyük önem taşıyor. YANGINLARA KARŞI ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ARTIRILDI OGM, önümüzdeki 10 günlük kritik süreçte yangın riskine karşı erken tespit ve hızlı müdahale kapasitesini de yüksek seviyede tutuyor. Orman alanları İHA’lar, gözetleme kuleleri, insansız hava araçları ve sahada görev yapan devriye ekipleriyle 7/24 takip edilirken, riskin yükseldiği bölgelerde ekiplerin konuşlanma ve devriye faaliyetleri artırılıyor. Böylece olası bir yangının en kısa sürede tespit edilerek büyümeden müdahale edilmesi hedefleniyor. Orman yangınlarıyla mücadelede erken ihbarın kritik önem taşıdığına dikkat çeken OGM, vatandaşlardan duman veya ateş görülmesi halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunmalarını isterken meteorolojik koşulların önümüzdeki günlerde yakından takip edileceğini kaydetti.

Balıkesir ve Bilecik’te yangınlar kontrol altında Haber

Balıkesir ve Bilecik’te yangınlar kontrol altında

Orman Genel Müdürlüğü, Balıkesir’in Edremit ve Dursunbey ilçeleri ile Bilecik Merkez’de orman dışı alanlarda çıkan yangınlara ilişkin son durumu paylaştı. Edremit ve Bilecik’teki yangınlar kontrol altına alınırken, Dursunbey’deki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. ANKARA (İGFA) - Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Balıkesir’in Edremit ve Dursunbey ilçeleri ile Bilecik Merkez’de çıkan yangınlara ilişkin açıklama yaptı. OGM’nin paylaşımına göre, orman dışı alanlarda başlayan Edremit ve Bilecik Merkez’deki yangınlar kontrol altına alındı. Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yine orman dışı alanda başlayan yangının ise büyük ölçüde kontrol altına alındığı bildirildi. ???? KONTROL ALTINDA ???? Balıkesir / Edremit ve Bilecik / Merkez’de orman dışı alanlarda başlayan yangınları kontrol altına aldık. ???? Balıkesir / Dursunbey’de yine orman dışı alanda başlayan yangını ise büyük ölçüde kontrol altına aldık. Ekiplerimizin soğutma ve kontrol… pic.twitter.com/tafriXDiDk — Orman Genel Müdürlüğü (@OGMgovtr) August 13, 2026 EKİPLERİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Dursunbey’de yangının tamamen kontrol altına alınması için ekiplerin soğutma ve kontrol çalışmalarına devam ettiği belirtildi. OGM, yangın riskinin yüksek olduğu günlerde vatandaşlara da uyarıda bulundu. Açık alanlarda ateş yakılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, “En küçük kıvılcımın dahi büyük sonuçlara yol açabileceğini unutmayalım” mesajı verildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.