Yunanistan'da İslam karşıtı pankart, Batı Trakya Türkleri tarafından kınandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan'ın  Evros Şehrine bağlı ve Türk sınırına yakın Dimetoka kasabasındaki Çelebi Sultan Mehmed Cami'nin tam karşısındaki  bir binanın duvarına, meçhul kişiler tarafından "Meriç’in İslamlaştırılması hemen durdurulsun" yazılı bir afiş asıldı.

Yunanistan'daki Azınlık Türkler tarafından tepkiyle karşınan bu prokovatif eylem karşısında, bölge Türklerinin partisi olan Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) tepki gösterdi. Parti Genel Merkezi'nin bu konudaki açıklamasında: "Ülkemizde ırkı haksız yere inkar edilen Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının dinini de yok sayarak azınlığımızı kendi bakış açılarına göre şekillendirme çabasındadırlar." denildi.

Bölgede insan, dil, din, ırk ayırmadan huzur içerisinde yaşamını sürdüren Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının bu konuda örnek alınması ve hak ettiği muameleyi görmesinin zaruri olduğu ileri sürülen bildiride" Bu ve bu tip faşist düşünceleri ve saldırıları şiddetle kınıyor ve bir an önce son bulmasını arzu ediyoruz." şeklinde kınama ve temennide de bulunuldu.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.