Atıklar çöpe değil geri dönüşüme

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yıldırım Belediyesi, 2021 yılının ilk 4 ayında yaklaşık 5 ton atık toplayarak, geri dönüşüme kazandırdı.

Daha temiz ve yaşanabilir bir Yıldırım için çalışmalarını sürdüren ekipler, ambalaj, bitkisel yağ, elektronik, cam, pil ve lastik atıklarını kaynağında ayrıştırarak, geri kazanılmasını sağladı. Yıldırım Belediyesi, 2021 yılının ilk 5 ayında, bin 171 kilogram atık ambalaj, 260 kilogram elektronik atık, 263 kilogram atık pil, 95 kilogram cam ambalaj atığı ve 413 adet ömrünü tamamlamış lastiği geri dönüşüme kazandırdı.

‘GERİ DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYORUZ’
Atıkların geri dönüşüme kazandırılması için toplum olarak herkesin gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Geri dönüşümün çevresel etkisi ekonomik boyutundan çok daha fazla. Etkin geri dönüşüm faaliyetleriyle hava kirliliğini ve su kirliliğini önemli ölçüde azaltabiliyoruz. Çevreye duyarlı uygulamalarımızla insan sağlığını tehdit eden durumların önüne geçiyor, çevremizi koruyarak gelecek nesillere bırakıyoruz. Geri dönüşüm sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize artı değer katıyoruz.” ifadelerini kullandı.

       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.