Anlayış değişmediği sürece sorunları çözmek mümkün değildir. Ayrıca herkeste sonu gelmez bir sorun üretme potansiyeli vardır.

Eğer birey tekâmül ederek bağımsız olur, farkındalığını yükseltir ve anlayış niteliğini geliştirirse, sorunlar ortadan kaybolur.

Örnek verirsek; çocuklukta herkesin sorunları olmuştur mutlaka, ama büyüdükçe bu sorunlar kendiliğinden kaybolmuştur. Aslında sorunlar çözülmemiştir. Sadece kişi büyüyünce, olgunlaşınca anlayış da yükselmiştir.

Bu örnekten görüldüğü gibi, çocuk büyüyünce anlayış niteliği değişerek sorunlar kaybolmuştur. Birey yetişkin olduğunda, onları hatırlamaz bile. Ya da ergenlikte intihar etmeyi düşünmesine yol açan sorunları hatırlayınca güler geçer.

Yani olgunlaşma sonucunda bütün ergenlik, çocukluk sorunları kaybolmuştur. Ama çözülmemiştir. Zaten isteseydi de onları çözemezdi.

Ama insan yetişkin olduğunda yarattığı yeni sorunlar yüzünden tekrar bunalıma girer. Çözmeye çalışırken daha da bunalır, daralır.

O halde sorunları çözmeye çalışmak yerine anlayışı yükseltmeliyiz. Çünkü anlayış artınca sorunlar da azalıp kaybolacaktır.

Aslında tekâmül eden insanın farkındalığı, anlayışı o kadar yükselir ki sorunlar bile ortaya çıkmaz, istese bile çıkamaz.

Tekâmül eden birey sorunları analiz edip, inceleyerek çözmeye çalışmaz, bunun için zaman harcamaz.

Tekâmül eden bireyin anlayışı büyür, o olgunlaşır. O zaman sorunlarla uğraşmasına gerek kalmaz. Onun yerine o, özvarlığı ile ilgilenir.

Ebedi özden varoluşsal anlayış doğunca, dünyasal sorunlar görünmez olur, anlamını kaybeder. İnsan özgürleşir!

Özgürleşmek için varoluşsal anlayışın insanda ortaya çıkması gerekir. Aksi halde insan köleleşir, özgürlük kelimesi sadece içi boş bir kelime olur.

Sadece varoluşsal anlayış varsa özgürlük kelimesi bir anlam ifade eder.

Dünya Değişim Akademisi’nde iki yüze yakın Değişim Programı ile varoluşsal özgürlüğe adım atabilirsiniz.

Bunlardan “Özgürleşme Sanatı”, “Anlayış Sanatı”, “Tekâmül Sanatı” bu konuda paha biçilmez uygulamalarla insanın pozitif yönde değişimini sağlıyor.

Kendimizi Değiştirelim, Dünya Değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep Erdogan 2 yıl önce

Harika tsk

Avatar
Nunsal 2 yıl önce

Teşekkürler....

Avatar
Ercüment 2 yıl önce

Çok güzel.. Teşekkürler..