Bursa Arena E'Gazete
2023-09-14 00:13:52

Zil Çaldı Öğrenciler..

ŞAYAN ERCAN

14 Eylül 2023, 00:13

Çok tartışılıp çok değiştirilen, ama ezberden öteye gidemeyen, sınava hazırlarken hayata hiç hazırlamayan, iyi ile kötüyü ayıramayan, mutsuz insan yetiştiren eğitim sistemimiz..

20 Milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için 2023 - 2024 yılı eğitim öğrenim yılının ilk ders zili çaldı, bütün öğrencilere başarılar dilerim.

11 Eylül 2023 Pazartesi başlayan, 19 Ocak 2024 Cuma günü yarıyıl tatiline girecek olan okullarımız için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tekin, “2023 - 2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal bir seferberlik dönemi olarak kabul edelim.” dedi.. Bizler de inandık…

Umarım yarınların geleceği olan bugünün çocukları, gençleri için dolu dolu bir öğrenim yılı olsun.

Ciddi ekonomik sıkıntı çekerek okul masraflarını karşılamaya çalışan ailelerin çoğu, gerçekten çok zorlanıyor ve çok güç durumdalar. Hepimiz birer veliyiz ve bu sıkıntıları biliyoruz ki her şey çok pahalı.

Keşke eğitim ücretsiz olsa, öyle bir sosyal devlet olabilsek de ilkokuldan başlayarak üniversite ve sonrasına kadar tüm masraflar devlet tarafından karşılanabilse. Çok daha başarılı çocuklar yetiştiği gibi, sırf para nedeniyle eğitim hakkı elinden alınmayan bireyler de yetiştirmiş oluruz.

Eğitimin ailede başlayıp, okulda devam eden ve beşikten mezara misali sonsuza dek sürecek olan bir olgu olduğunu hepimiz biliyoruz da; Nedense hayat boyu okulda öğrenilenlerin üzerine bir şeyler katarak devam edip giden bir süreç olduğunu unutuyoruz.

Öğrencilerine eğitim ve öğretim verirken; vicdanlı, ahlâklı, adil olmayı telkin eden, laik dik duruşuyla; okuyan, araştıran, sorgulayan, bilime meraklı evlatlar yetiştiren ve en önemlisi; gerçek insanlığı öğreten tüm çağdaş öğretmenler takdir edilip baş tacı olmayı hak ediyorlar. Sayılarının artması hepimizin dileği.

Eğitimsiz toplumların kolay yönetildiğini, hayattan beklentilerinin az olduğunu, dini ve siyasi malzemeler ile kolay kandırıldıklarını artık çocuklar bile anlıyorlar. Eğitimsiz kişilerin suça meyilli, yetersiz ve üretmeyen kişiler olarak topluma zararlı olduğunu akıllarından çıkarmadan, liyakatin önemli olduğunu bilerek çocukları eğiteceklerinden emin olduğumuz sevgili tüm eğitimci öğretmenlerimiz, sizlere güveniyoruz.

Okul öncesi ailede başlayan eğitim sürecinde ailelerin de çocuklarına doğruyu, yanlışı, etik ve ahlâkî değerleri, nezaketi öğreterek yetiştirmeleri, bu bağlamda işi sadece okul ve öğretmenlere yüklememeleri de çok önemli.

Eğitim öncelikle ailede başlıyorken, okul çağında öğrenimle beraber ilerleyen bir süreç olduğunu, bu sürecin ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler yetiştirmesiyle daha güzel toplum oluşacağını unutmamak gerekir. Ailelerin ve öğretmenlerin de bu doğrultuda ele ele, birlikte eğitim ve öğretim vereceğine inanıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün, "Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir" sözünü hep hatırlayalım.

Haydi, zil çaldı öğrenciler..

İlk öğretmen, Başöğretmen Ulu Önder Atatürk'e, tüm eğitimcilerimize, öğrencilerimize ve ailelerine sevgiyle, saygıyla..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.