
Manisa'nın Akhisar ilçesinde çekici ile tur otobüsünün çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı.
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Akhisar Gişeleri mevkisinde çekiciyle tur otobüsü çarpıştı.
Kazada ölü ve yaralıların olduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.
Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 11.11'de Akhisar otoban girişi yakınında Bursa'dan İzmir istikametine giden tur otobüsü ve çekicinin karıştığı kaza ihbarı alındığı belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri yönlendirilmiş olup, kazadan etkilenen vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları hızlıca başlatılmıştır. Kazada 11 vatandaşımız vefat etmiş, 27 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın hastanelere sevki sağlanmıştır."
"Süreci bütün ilgili kurumlarımızla birlikte yakından takip ediyoruz"
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, kazayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Çiftçi paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 11 vatandaşımız vefat etmiş, 37 vatandaşımız yaralanmıştır.
AFAD, emniyet, jandarma, itfaiye ve 112 Sağlık ekiplerimiz süratle olay yerine sevk edilerek müdahale çalışmalarına başlamıştır. Süreci bütün ilgili kurumlarımızla birlikte yakından takip ediyoruz.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Allah ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü kaza ve felaketten muhafaza eylesin."
Vali Özkan incelemede bulundu
Manisa Valisi Vahdettin Özkan, kazanın ardından olay yerine gelerek incelemede bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.
Özkan, Akhisar'a yakın bir noktada büyük bir kazanın yaşandığını söyledi.
İlk belirlemelere göre, 11 kişinin vefat ettiğini belirten Özkan, "Öncelikle vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bunun dışında 34 yolcumuz var. 3 mürettebat ve tır şoförü var. Toplam 11 vefat, 27 kişi yaralı. Bu yaralılardan 16'sı sarı, 9'u yeşil, 1'i kırmızı kodlu olarak hastanelere sevk edildi." dedi.
Vali Özkan, AFAD, itfaiye, sağlık, jandarma ekiplerinin koordineli ve hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettiği aktararak," Şu anda Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde olay yeri çalışmaları devam ediyor. Tekrar vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Trafik kurallarına harfiyen riayet etmenin ne kadar hayati olduğunu acı bir şekilde yaşıyoruz." ifadesini kullandı.
İletişim Başkanı Duran'dan taziye mesajı
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Manisa'nın Akhisar ilçesinde çekici ile tur otobüsünün çarpıştığı trafik kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.
Duran, NSosyal'deki hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:
"Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum."