
Boğazlıyan Kaymakamı Milli Şehit Mehmet Kemal Bey’in idam sehpasında “Çocuklarımı Asil Türk Milletine emanet ediyorum” sözleri beni de çok etkilemişti.
Asil Türk Milletine emanet edilmiş çocuklardan biri olan Müşerref GÜRENCİ’yi Aydil Erol’un ricası üzerine İzmir’de bulmuştum. (1992).
Müşerref GÜRENCİ Hanımla “Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey’in kızıyla sohbet” sonrası[1] (1994) dostluğumuz ilerledi.
Ona “Efendim Ulu Tanrı şehit babanızın davasını temsil etme görevini sizin omuzlarınıza verdi” mesajımı anlamıştı. Bu görevi ölünceye kadar her zeminde sürdürdü.
Bu ziyaret ve röportaj Müşerref Hanım’ın hayatında çok büyük bir değişikliğe sebep oldu, İki oğluyla birlikte babasının hatırasına daha fazla sahip çıktı[2]. Özel ziyaretçiler gelmeye başladı..
...
Yazının tamamı için tıklayınız