Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türk halkı, 98 yıl önce bugün, Milli Birlik ve Beraberliğimizden güç alarak varlığımıza kasteden, sinsice ve ustalıkla hazırlanmış acımasızca saldırıları, tuzakları ve ihanetleri, birer birer aşmak suretiyle egemenlik ve bağımsızlığını korumak için Kurtuluş Savaşı'nda büyük mücadele vererek 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu.

Anayasasında da "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halka Türk Milleti denir" denildi.

Açıklama yok.

Biz, Yüce Atatürk'ün insan hak ve hürriyetine dayalı ve mevcut rejimlerin en faziletlisi, Türk Milletine en uygun olan Cumhuriyet ile yaktığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyacak, demokratik, laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız.

Büyük Atatürk, "Egemenlik kayıtsız koşulsuz Türk Ulusu'nundur" diyerek, Türkiye sınırları içinde yaşayan her vatandaşı ayrım yapılmaksızın kucaklayan bir Cumhuriyet rejimi düşüncesi ve fikri yaratmıştır.

Ulu önder Atatürk'ün deyimi ile, bu en büyük Bayram Günü, Büyük Türk Ulusu'na Türk Milleti'ne Kutlu Olsun.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.