Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Oleksandroviç Zelenski 25 Ocak 1978’deYahudi bir ailede dünyaya geldi. Ukraynalı senarist, oyuncu, komedyen ve yönetmendir. Aday olduğu 2019 Ukrayna cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kaldı ve kazandı. Adaylığını açıkladığı 31 Aralık 2018'den altı ay öncesinde yapılan anketlerde bile adı ilk sıralarda geçiyordu. Zelenski 2015'te Halkın Hizmetkârı adlı televizyon dizisinde Ukrayna Cumhurbaşkanı’nı canlandırdı.

Halkın Hizmetkârı Partisi, Mart 2018'de aynı adlı dizinin yapımcı şirketi Kvartal 95 çalışanları tarafından kuruldu. Zelenski, Mart 2019'da Der Spiegel'e verdiği röportajda, siyasetçilere olan güveni yeniden tesis etmek için siyasete girdiğini, "profesyonel, düzgün insanları yönetime getirmek" ve "siyaset kurumunun havasını olabildiğince değiştirmek" istediğini söyledi.

Zelenski’nin politika ve siyaset konusunda bilgisiz olması, ABD’nin işine geldi. 2008 Yılında Gürcistan’ı NATO’ya almak için dönemin Başkanı Saaskavili ile anlaştı. Ona Batı’dan ve Amerika dan ekonomik desteğin geleceği de söylendi. Yapacağı iş NATO’ya girmek ve ABD’ye NATO Üssü vermekti. Böylece Moskova’yı tehdit edecek Nükleer Füzeler konuşlandırılacaktı.

Rusya’da Putin sert tepki gösterdi. O sıralarda Gürcistan ile Abhazalar arasında süren çatışmalar vardı. Bu Abhazaların bir kısmı da Rusya vatandaşı idi. Bunun üzerine Rusya “vatandaşlarımı öldürüyorsun” diyerek Gürcistan’a saldırdı. Bir hafta süren savaşta Gürcistan 5 binden fazla ölü verdi. Ateşkes oldu ve Gürcistan teslim oldu. NATO ve ABD’den beklediği askeri yardım da gelmedi. Saakasvili en sonunda Başkanlıktan gitti.

2014 Yılında da Ukrayna NATO konusunu gündeme aldı, ve buna Rusya tepki gösterdi. Kırım’ı ilhak etti. Batı Dünyası tepki vermedi. 2019 Yılında Cumhurbaşkanı olan Zelenski bu düşünceye devam etti. Rusya ise defalarca uyarmasına rağmen NATO’ya gireceğiz diyen Zelenski, en sonunda savaşa neden oldu. İlk Başta Donbas ve Luhansk Bölgelerini alarak Ukrayna’yı kuşattı. Ardından da savaşı başlattı.

Montrö Anlaşmasına göre ABD Savaş Gemileri Karadeniz’e çıktığında en fazla 10 gün kalabiliyorlar. Bu noktada ABD 1965 yılında hazırladığı planlarla Ege ve Karadeniz arasında bir kanal yapılmasını düşündü. Böylece Boğazlardan geçmeyip Montrö’yü delmek istedi. Bu kanaldan geçecek olan savaş gemileri Rusya’yı tehdit edebilecekti. Bu proje yapılmadı. Bu noktada ABD’nin Karadeniz inadının saçmalığından da bahsetmek durumundayız.

Uzaydaki uydularıyla Rusya’yı kontrol eden, HAARP Silahı gibi gizli silahlara sahip olan Amerika neden bu projenin peşinde koşuyor.

Savaş her zaman sivilleri vurur. Ukrayna’da da aynısı yaşanıyor. Bundan sonra olacak olan şey Kiev’i alıp Rus yanlısı bir hükümet kurduracak olan Rusya, Savaşı NATO’ya girmeme karşılığında durduracaktır. Tek düşüncesi budur.

Ne ABD ne de Avrupa bir tane bile asker yollayıp Ukrayna için savaştırmaz. Yaptırımlar ile Rusya’yı ekonomik yönden sıkıştırma planları da yeteri kadar etkili olmaz. Almanya kullandığı doğal gazın yüzde 40’lık bölümünü Rusya’dan alıyor. Petrol ve hammaddeler alan AB Ülkelerinin fazla şansı yok. Rusya Almanya’ya gazı kestiğinde fabrikaları duracak olan ülkenin ekonomisi dar boğaza girer. Evlerine gelen doğal gaz olmayınca, Alman halkı geri adım atılmasını ister. Yapacakları tek şey Ukrayna’ya ekonomik yardım yapmak olur.

Sonuçta Zelenski denen adam, Amerika’nın isteğine uyarken, ülkesini savaşa sokmuştur. 2008 Gürcistan olayından ders almadığı gibi, Rusya’nın 1956 Macaristan işgalini ve 1968 Çekoslovakya işgalini de tarihten öğrenmediği ortaya çıktı. Bu iki ülkeye de hiçbir şekilde yardım edemeyen bir Batı ve ABD o zaman da aynıydı.

Sonuçta “Tarih Tekrardan İbarettir”..

Amerika ise tarih boyunca hiçbir ülkeye “Demokrasi” götürmemiştir. Örnekleri ortadadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.