Türkiye'de Yaşayan Azerbaycan Türkleri'nin Zafer Kutlama Mesajı

AZERBAYCAN DİASPORA BAKANLIĞI:

KARABAKH İS AZERBAİJAN MİLLİ PLATFORMU'NUN

TÜRKİYE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

‘‘KARABAĞ AZERBAYCAN’DIR KOORDİNE ETME DERNEĞİ’’

08.11.2021

Bilindiği üzere 2020 yılının 8 Kasım tarihinde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri 44 günlük İkinci Karabağ Savaşını, Karabağ bölgesinin Ermenistan işgalinden geri alınmasıyla tamamlanmıştır.

.

8 Kasım İkinci Karabağ Savaşı Zaferinin 1. Yıl dönümü olarak bugün hepimiz mutluluk içindeyiz.

.

Nitekim 30 yıllık bir Ermeni işgaline ve Ermeni esaretine, zulmüne Karabağ’ımızda son verilmiştir. Savaş esnasında kardeş ülkelerden destekler gördük. Azerbaycan 30 yıllık bir sürede Karabağ arazisini Ermenistan’dan barış yoluyla, diplomasi yoluyla geri talep etmiştir. Fakat 30 yıldır AGİT, Minsk, BM kararnamelerini tanımayan bir Ermenistan ve ona destek veren Batı devletleri uluslararası hukuku hiçe sayarak çifte standart uygulamışlardır. Azerbaycan ordusu 27 Eylül tarihinde 44 günlük süren ve 8 Kasım’da Zaferle taçlandırılan bir askeri tatbikata (BM tarafınca 1991 yılında kabul edilen sınırları dahilinde BM Güvenlik Kurulunun 51. Maddesi gereği) başlayarak, sınırlarını Ermeni teröründen temizlemiştir.

.

8 Kasım Zafer günü vesilesiyle tüm Türk Dünyası'nı ve Azerbaycan Halkını tebrik ediyor; bu vesileyle Allah'tan Gazilerimize şifa, Şehitlerimize rahmet diliyorum.

Tekrar söylemek istiyorum ki;

Karabağ Azerbaycan'dır!

Karabakh is Azerbaijan!

İçtenlikle..

Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu'nun Türkiye Genel Koordinatörü

Elvin ABDURAHMANLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.