Türk Metal Sendikası otobüsü trafik kazası geçirdi ve 7 bayan işçi hayatını kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Metal Sendikası'nın Bursa 1 nolu Şube üyesi, Bursa Yazaki ve Delphi fabrikalarında çalışan 250 bayan işçinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ankara'ya Anıtkabir'i ziyaret için konvoy halinde 4 otobüsle bu sabah hareket ettikleri ancak, otobüslerden birinin mezitler mevkiinde yoldan çıkarak kaza yaptığı öğrenilmiştir.
  
Sürücü Mehmet Tüzün idaresindeki 16 KT 064 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, İnegöl-Bozüyük arasında Mezitler rampalarında yol şeridinden çıkarak şarampole yuvarlanmış ve ters dönmüş; 43 yolcudan 6'sı olay yerinde 1'i de kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir.  Kazada ayrıca 30'un üzerinde yaralı bulunduğu da bildirilmiştir.

İnegöl, Bursa ve çevre ilçelerden 112, itfaiye ve jandarma arama kurtarma ekiplerinin kaza mahalline sevk edildiği bu üzücü olayda; yaralıları ve cesetleri otobüsten çıkarma çalışmaları devam etmekte olup; hastaneye kaldırılan işçilerden ölü sayısının artmasından endişe edilmektedir.

6'sı olay yerinde 1'i de kaldırıldığı hastanede vefat eden işçilerin isimleri şöyle;

Leyla Çiçek, Özlem İnan, Refika Barışsever, Güleydan Sezer, Fatma Hacıoğlu, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın..
(mekanları cennet olsun)

BURSA ARENA olarak  bu acı olayda vefat eden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar;
Tüm Sendika Yöneticileri, İşçi Ailelerimiz ve İş Dünyamıza başsağlığı dilerimizi iletiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.