Depremde hasar gören Düzce Adliyesi'ni yapan firma, 8 adalet sarayı daha yapmış

Düzce'de meydana gelen depremde adliye binasının da hasar görmesinin ardından binayı yapan firmaya tepki gösterildi. Aras İnşaat'ın 8 adliye binası daha yaptığı belirlendi.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve  İstanbul, Ankara, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Bursa’dan da hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde Düzce Adliyesi de hasar gördü.

Binanın dış cephesinin dağılması sosyal medyada da gündem oldu.

2008 yılında açılan adliye binasının açılış törenine dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de katılmıştı.

Binadaki hasarın ardından binayı yapan Ankara merkezli Aras İnşaat firması da eleştirilere hedef oldu.

Firmanın Düzce Adliyesi'nin yanı sıra Hatay, Tekirdağ ve Ankara Sincan'daki adalet binalarının da aralarında bulunduğu toplam sekiz adliye binasını yaptığı ortaya çıktı.

Şirketin kendi sitesinde yer alan bilgilere göre ayrıca Aksaray, Bayburt, Bilecik, Gümüşhane ve Antep'te devlet hastaneleri, Adıyaman, Hatay ve Osmaniye'de ilköğretim okulları, Erzincan Stadyumu ile çok sayıda ceza infaz kurumu ve benzeri kamu binalarının yapımı ihale edildi. 

Depremde şu ana kadar can kaybının yaşanmadığı depremde Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 kişi yaralandı.

DuvaR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.