Akşener, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Karatay ile görüştü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

KTMM Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’i makamında ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay ile görüştü. Akşener’i makamında ziyaret eden Zafer Karatay, Rusya’nın Ukrayna sınırına yoğun askeri yığınak yapması ve 2014’ten beri işgal altında tuttuğu toprakları genişletme tehlikesi ile ortaya çıkan durum, Rusya işgali altındaki Kırım Tatarlarının durumu, yapılan insan hakları ihlalleri, muhtemel savaşın hem bölge hem de Kırım Tatarları için, Türkiye için doğuracağı sonuçlar konusunda bilgi ve görüşlerini aktardı.

Bu gelişmeler karşısında Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun ve Kırım Tatar Milli Meclisi’nin tutumu hakkında bilgi verdi ve gerek Kırımoğlu’nun gerek işgal altındaki Kırım Tatarlarının Türkiye’deki bazı medya organlarında Rusya yanlısı haber, yorum ve değerlendirmelerden büyük üzüntü duyduklarını aktardı.

Bir saate yakın süren görüşmede İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne verdikleri önemi ve Kırım Tatarlarının işgal altındaki ana vatanlarına kavuşma konusundaki güçlü iradelerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Görüşmenin sonunda Zafer Karatay, Akşener’e kendi yazdığı “Kırımoğlu: Bir Halkın Mücadelesi” kitabını hediye etti..

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.