BESLENME YANLIŞLARIMIZI DEĞİŞTİRMEK İÇİN NELER YAPALIM…

Beslenme sayısız yiyecek maddesinin birleşik etkinliklerinin ürünüdür. Bütün onu oluşturan parçaların toplamından daha büyüktür.”

(T. Colin Campbell & Thomas M. Campbell II

Çin Diyeti Kansere Karşı Doğru Beslenme Rehberi)

Yani “çoğu zaman doğru şekilde beslenmenin faydaları, zaman zaman yanlış beslenmenin zararından çok daha fazla etkilidir.

*Bir veya birkaç ay doğru yola odaklanarak yeni ve doğru bilgiler öğrenip uygulamayı sürdürdükçe, hayatınızda yeni ve sağlıklı değişimler yapmanız daha da kolaylaşacaktır. Bu şekilde yaşam tarzınızı tamamen değiştirerek sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmeniz mümkün olacaktır.

*İştahınızı kontrol altına alarak sağlığınızı geri kazanmak ve kalıcı olarak zayıflamak için mikro gıda yetersizliğinin ortadan kaldırılması ve toksikliğin tersine çevrilmesinin şart olduğunu unutmayın.

*Mikro gıda yetersizliği ve toksiklik iştah ve yağ depolama kontrollerimizin açık pozisyonda kalmasına neden olur. Bu şekilde kendimizi sürekli aç hisseder ve yağ depolarız.

*Sindirim sisteminizin iyi çalışması ve kabız olmamanız için gerekenleri yapın, kabızlık sağlığımızın baş düşmanı ve erken ihtiyarlamamızın ana nedenlerinden biridir.

*Glisemik indeksi düşük, taze, mümkünse organik meyveler, sebzeler, baklagiller, işlenmemiş tam tahıllar ve çiğ kuruyemişler içeren doğal bir beslenme alışkanlığı edinmeye çalışın.

Böyle bir beslenme tarzı lif ve mikro gıda değerleri açısından daha zengindir, kalori ve toksin miktarı daha düşüktür, kan şekerinizi yükseltmez ve kabızlığın önlenmesinde daha etkilidir.

*Alışkanlık gereği yemek yemekten vaz geçin. Özellikle öğlen saatinde yenilen yemeklerle, akşam televizyon seyrederken yenilen atıştırmalıkların tamamı ihtiyaçtan ziyade alışkanlık sonucudur.

*Kandaki trigliserit miktarının yükselmemesi veya düşürülmesi için öğlen yemeğini hayatınızdan çıkarın.

(Konunun devamı gelecek)

Cuma gününün Sağlıklı anlayışımızın değişmesine vesile olması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.