Yemek yemeye izin veren uzaktan kumandalı maske

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Salgın sonrası hayatın Yeni Normali maske ve asgari 1.5 metre sosyal mesafe gerektirirken, İsrailli "Avtipus Patents and Inventions" şirketi yemek yemeye uygun maske tasarladı.

Korona salgını sonrası günlerde, tedbirlerin başında gelen kamusal alanda  maske takma zorunluluğu sorunları da beraberinde getiriyor. Lokantalarda yemek yerken maske nasıl takılacak? İsrailli firmanın yeni maskesi ağız bölümünde, yemek için  bir açıklığa sahip. Ancak tasarım bu kadar basit değil, açıklığı avucunuzdaki bir uzaktan mini kumanda ile açabiliyor ve  kapatabiliyorsunuz. 

İlk defa Reuters’in basınla paylaştığı maske, ajansın belirttiğine göre  katı yemeklerde son derece başarılı ve pratik. Ancak ajans haberde yaptığı yorumda,  “aynı şeyi sulu yemekler için söylemek zor” ifadesini kullanıyor.

 Tasarımcı şirket basına maskenin patenti için başvurduğunu, yakında seri üretime geçeceğini de duyurdu.

(Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.