NEŞE YILDIZ yazdı: "Yolculuk (1).."

Zaman... 4. boyut. Bize göre soyut...

5. boyut bilince göre ise soyut ve bilinmez bir giz değil. Kimbilir. Belki de 6. boyuta göre ise de 5. boyut bilinç; ulaşılmaz, soyut ve bilinmez bir giz değil. Devasa bir boyut bilinç. Zaman bize göre devasa. Bilince göre zaman ise o kadar da devasa değil.

Sanki bilince giden, bilince veri taşıyan bir yol mu desek?

Bizi gideceğimiz yere ulaştıran bir araba mı desek?

Beynimize, hafızamıza, bilincimize veri taşıyan nöron ve sinapslar, beyinde nasıl birer yol gibiyse, kainat okyanusunda kozmik bilince veri taşıyan yol veya araç olamaz mı zaman?

Bizler bu boyuttan baktığımızda zamanı nasıl algılıyor ve görüyoruz; 3 boyutlu varlıklar olarak, bizim üst boyutlarımızda yaşayan diğer yaratılmış varlıklar.. Belki de bizim zaman olarak algıladığımız kavramı, beynimizdeki nöronlar sinapslar olarak görüyor. Zaman deyince belki de nöronları sinapsları görüyor. Belki de kromozomları DNA’yı görüyor. Belki de nöronların sinapsların; kromozomlar ve DNA'nın evrenle, hafızayla ilişkisi, zaman bilinç veya daha üst boyutlararası ilişkiye benziyordur.

Atomun çevresinde dönen elektronlar, güneşin çevresinde dönen gezegenlere benzemiyor mu? Atom bize göre çok çok ufaktır. Atomun bulunduğu boyuta inmiş olsak; çekirdek ve elektron arasındaki mesafe buradan belki Ankara’ya kadar olan bir mesafe olur. Varlığı bütünüyle algılamak... Filin sadece hortumunu gören hortumu fil zanneder.

 Bilim ve teknoloji 'Hücre'yi buldu, 'Atom'u buldu; içindekileri buldu.. İçinin içine girdi ve 'elektron'ları, 'nötron'ları buldu. Hatta onların da içine girdi ve 'quark'ları, 'lepton'ları buldu... Atomun ötesine geçti... Onları da buldu... Madde ötesine geçti... Buldu, buldu, sürekli buldu. Birşeyler buldu sürekli. Sonu yok çünkü Yaradanın eserinin. Yine 'uzay'ı buldu. 'Kainat'ı buldu. Uzay bitti 'süper uzay'ı buldu. 'Süper uzay' bitti 'Hiper uzay'ı buldu. Daha da bulacak... Hepsi Yaradan’ın esmaları. O’nun esmaları çarpışıyor evrende. Yaradan yüklemiş hepsine görevini. Hepsi kulluğunu ve zikrini yapıyor; bizim bilmediğimiz, farkında olmadığımız haliyle.. Hepsinin yaratılış programına birşeyler yüklenmiş. Ve daha neler bulacağız acaba?..

 Teknoloji, bilim, 'atom'u 'uzay'ı nasıl bulduysa; Yaradan’ın mesajını sindire sindire bulacak, bu sistemden bir kaçış olmadığını anlayacak, alemlerdeki bu güzel yolculuğumuzun her safhasında kılavuz olan Yaradan’ın kitabını, gerçekten 'OKU'yacak. Bir makinenin nasıl bir kullanma kılavuzu varsa, taşıdığımız beynimizin ve yaşadığımız yaşamın da, evrenin de, bu yolculukta bindiğimiz aracın da bir kullanma kılavuzu vardır elbet!..

Makineyi kılavuza uygun kullanırsak bozulmaz!..

Anahtar Kelimeler:
NEŞE YILDIZYOLCULUK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.