Komplo Teorileri konusunda uzman bir Gazeteci-Yazar olunca bazı olayların perde arkasını araştırmak gerekiyor. Bugünkü iletişim araçlarıyla Dünya’nın herhangi bir yerinde olan olaylar birkaç saat sonra televizyonlarda ve internette görülüyor. Hemen bilgi sahibi oluyoruz.

Dünya’yı son zamanlarda orman yangınları sarsmaya başladı. ABD’nin Hawaii eyaleti Maui Adası’nda 8 Ağustos günü başlayan yangın büyük bir yıkım yaptı. Bin 300 kişinin kayıp olduğu bilinen felakette ölü sayısı 114 oldu.

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda gökyüzünde yeşil lazer görülen bir videonun yangınların başlamasına neden olduğu iddia edildi. Tropikal İklim’e sahip olan bölgede havaların sıcak olması nedeniyle her an bir yangının çıkma ihtimali görülüyordu. Bu yangının arkasına “Haarp Silahı”nın olma ihtimalinin de yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Birileri dünya ve insanlık ile oynuyorlar.

Hawaii yangını sürerken Ağustos başlarında Yunanistan’ın Rodos Adası’nda çıkan orman yangını nedeniyle adadan 20 bin kişi tahliye edildi. İlginç olay ise yanan ağaçların görüntülerinde ağaçların içten yandıklarını görünce “Haarp Silahı”nın kullanılmış olabileceği akıllara geliyor.

Bir başka yangın haberi de İspanya’nın Kanarya Adaları’ndan Tenerife’de başlayan yangın haberi geldi. Tenerife adasını kasıp kavuran orman yangını hız kesmeden devam ediyor. Kuvvetli rüzgârlar ve yüksek sıcaklıklar, salı akşamı patlak veren ve toplam 26 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda bırakan yangının yayılmasını kolaylaştırdı.

Yangın söndürme operasyonlarından sorumlu Pedros Martinez, “Yangın, belki tüm bölgelerde değil ama büyük bir bölümde söndürme kapasitemizi aşıyor” dedi.

Hava koşulları ve adanın topografyası, Ada Valisi Fernando Clavijo’nun takımadaların son 40 yılın “en karmaşık” yangınıyla karşı karşıya olduğunu söylemesine neden olmuştu.

Avrupa Orman Yangınları Bilgi Sistemine (Effis) göre, 2022 yılında İspanya’da 500’den fazla yangında 300 bin hektarlık orman alanı harap oldu. Bu, Avrupa rekoru olarak kayıtlara geçti.

Küresel ısınmaya en çok uğrayan ülkelerden olan İspanya'da 2023 yılında yaklaşık 76 bin hektarlık orman şimdiden yanmış durumda.

Orman yangınlarının çıktığı bölgeler Dünya’da turistlerin tatil yaptıkları turizm bölgeleri olurken, bu yangınlar büyük zararlara sebep oluyor. 2030 yılına kadar Dünya üzerinde ve Uzay’da çeşitli planlar üzerinde çalışan küresel dünya zenginlerinin amacı, fazla olan dünya nüfusunu gittikçe azaltmak.

RUSYA- UKRAYNA SAVAŞINDA BUĞDAY ETKİSİ

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş bir buçuk yılı buldu. Peki, bu savaşın perde arkasında ne var. Ukrayna ben NATO’ya gireceğim dedi. Rusya’da benim ülkeme yakın yerlere Nükleer Füzeler koyulacak, Karadeniz’e NATO’nun Savaş Gemileri istediği gibi girecek çıkacak diyerek karşı çıktı ve savaşı başlattı.

Gerçekte bu işin perde arkasında bu iki ülkenin dünyada en fazla buğday üreten ve satan iki ülke olması yatıyor. Buğday Koridoru’ na izin veren Rusya, son zamanlarda bunu kaldırdığını açıklarken, Ukrayna ve Rusya tahıl satma konusunda nasıl anlaşacaklar bilinmiyor. Ukrayna Limanlarından çıkan bazı gemiler buğday taşırken, bu işe en çok Türkiye de sevinecektir. Çünkü bizde onlardan her yıl milyonlarca ton buğday alıyoruz.

Sonuçta birileri Dünya Gezegeni ile oynuyor. O yüzden devletleri yönetenlerin başta Avrupa olmak üzere hepsinin, bu planları düşünüp ona göre tedbirler almasını tavsiye ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.