Merhaba;

Âdettendir; ilk yazıda sizlere dilim döndüğünce, kalemim yettiğince kendimi tanıtmak istiyorum.

Efendim; ismim, Alper Şirvan.

Çok önemli değil belki ama Cerebral Palsy ile yaşayan, tekerlekli sandalye kullanıcısı bir bireyim. Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum. Kamu ve özelde devam eden 20 yıllık çalışma hayatımın ardından 2021 yılında kamudan emekli oldum.

Meslek hayatımın dışında içimdeki sanat coşkusunu, yazdığım şiir, makale, hikâye, deneme, bilgisayarda yaptığım resimler ve son olarak romanlar ile bütünleştirip paylaşarak yaşıyorum.

Bu yaşantının bir süreci olarak 1996 yılında “Issız Bir Sevda” isimli ilk şiir kitabım yayımlandı.

Bilgisayarda resimlediğim şiirlerimi, 1996-2003 yılları arasında Turgutlu, Bursa, İstanbul ve Nürnberg’de açtığım 3 kişisel, 1 karma sergi ile sanatseverlerle paylaşma imkânı buldum.

2002 yılında Nürnberg’de (Almanya) faaliyet gösteren “Türk-Alman Özürlüler Entegrasyon Derneği”nin 15. yıl kuruluş yıldönümü etkinliklerine “Onur Konuğu” olarak davet edildim. Şiirlerim, bu çerçevede tertip edilen sergi ve şiir gecelerinde Türkçe ve Almanca olarak Alman kamuoyuyla paylaşma fırsatı buldum.

2009 yılında ‘Gözlerinde Sevgi Buldum; Benim Mi?’ (şiir), ‘Yuva’ (hikaye-deneme) adlarıyla iki kitabım daha yayımlandı.

Tüm gelirleri TSÇV – Cerebral Palsy Türkiye’ye ait olan müzikal romanım Mavi Orkide 2018’de, Aynadaki Öteki 2023’de Boyut Yayınlarından okurları ile buluştu.

Bütün bunların yanı sıra amcam Fuat Şirvan ve Oya İlkbahar tarafından bestelenmiş şiirlerim mevcut olup İlgün Soysev tarafından hüzzam makamında bestelenenBekleyiş adlı şiirim, TRT repertuarında yer almaktadır.

Sanatın her dalı gibi müzik de ‘besleyici bir damardır’ kendi adıma…

İş hayatım ve sanat çalışmalarımın yanı sıra ‘engelleri kaldırma’ adına da bazı girişimlerin içinde bulundum.

Dünya CP’liler İnisiyatifince dünya çapında düzenlenen ‘1 Dakikada Dünyamı Değiştir’ adlı kampanyada 2012 yılında ‘güneş enerjili tekerlekli sandalye’ fikrimle birinci oldum.

2016 yılında benim girişimimle Bursa Tofaş Spor Salonunda düzenlenen “engelsiz tribün” ile Türkiye’de ilk defa bir spor salonu tribünü engelli ve refakatçilerine uygun hale getirilmiştir.

İşte böyle… Kişinin kendini anlatması zordur derler. Bu yazıyı yazarken bunu daha iyi anlamakla beraber sizlere kendimi iyi yansıtabilmiş olmayı umuyorum.

Bundan böyle sizlerle bu köşede her hafta hayata, insana, engelleri aşmaya, sanata dair ne varsa paylaşacak, bazen düşüncenin ve felsefenin kanatlarıyla dağarcığımda ne varsa sizlere taşımaya, bazen de toplumda gördüğüm sorunları, “kendi aynamdan” yansıtıp sizlere fark ettirebilmeye çalışacağım.

Gerek fiziksel gerek siyasal depremlerin canımızı yaktığı şu günlerde hepimize sabır, feraset ve umut diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsamettin Taşdemir 1 yıl önce

Bursa Arena Ailemize hoş geldiniz. Tebrik ve teşekkür ederim, başarılı yayınlar dilerim.

Misafir Avatar
Alper Şirvan 1 yıl önce @Hüsamettin Taşdemir

Teşekkür ve rica ederim hocam. Geniş ve güçlü Bursa Arena ailesine dahil olmak benim için de mutluluk... Saygılarımla...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Aytaç Yıldız Bozkurt 1 yıl önce

Aramıza hoş geldiniz. Azminiz sanat sevginiz takdire şayan. Meslektaşımın evladı olmanız da mutlu etti beni. Yazılarınızı heyecanla bekliyor başarılar diliyorum.

Misafir Avatar
Alper Şirvan 1 yıl önce @Aytaç Yıldız Bozkurt

Teşekkür ederim Aytaç Yıldız Hanımefendi,
Ben de sizi öykü lezzetindeki yazılarınız için tebrik ediyorum. Kaleminize, yüreğinize sağlık.

Beğenmedim! (0)
Avatar
ali kaybal 1 yıl önce

Bursaarena ailesine hoş geldiniz. Yayın hayatında başarılar diliyorum. Kaleminiz daim olsun.

Misafir Avatar
Alper Şirvan 1 yıl önce @ali kaybal

Hoş buldum Ali Bey, aynı dileklerle saygılarımı gönderiyorum.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Fatma Sain 1 yıl önce

Sevgili Alper Şirvan Burada paylaşım yapmak çok Doğru ve çok Güzel bir karar. Seni Cesaretli ve Güzel bir yüreğe sahip olman dolayısı ile hep takdir edip Çevremde seninle Aynı kaderi paylaşanlara senden hep sevinç ve gururla bahsettim, Cesaretli ve Atılımcı bir Lider olarak örnek almalarını salık verdim.
Burada da seniheyecanla takip edeceğim Alper can. Yolun Bahtın daima Açık ve Hüda-i Hattı Olsun. Selâm Sevgi ve Saygılarımla.

Misafir Avatar
Alper Şirvan 1 yıl önce @Fatma Sain

Çok teşekkür ederim Fatma Hanım. Gayret bizden, yardım Allah'tan...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Alper Tolga Akkuş 1 yıl önce

Yazılarını merak ve heyecanla bekliyorum adaş.

Bursa Arena'nın artık Mersin'den de bir takipçisi var.

Hayırlısı olsun!

Avatar
H. Ufuk Baysak 1 yıl önce

Alper hayırlı olsun. Tebrik ediyorum. Bu işi de layıkıyla yapacağından hiç şüphem yok. Doğru adrese gelmişsin, çünkü hayatın sana kazandırdıklarını, deneyimlerini insanlara aktarma mecrası olarak yazılı medyadan daha iyisi olamaz. Kolay gelsin diyorum.

Avatar
Tuncer Nalbant 1 yıl önce

Başarılarınızın daim olması dileğiyle, aynı okuldan mezun olmamız ve babanızın bir öğrencisi olmaktan büyük gurur duyuyorum

Misafir Avatar
Alper Şirvan 1 yıl önce @Tuncer Nalbant

Teşekkür ederim Tuncer Hocam,
Selam ve saygılar...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Şayan Ercan 1 yıl önce

Alper bey Bursaarena ailemize hoşgeldiniz.

Misafir Avatar
Alper Şirvan 1 yıl önce @Şayan Ercan

Hoş buldum Şayan Hanım.

Beğenmedim! (0)