Ukrayna Hükümetinden, Türkiye ile imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması tasarısına onay

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Türkiye ile imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması tasarısını onayladı. Ukrayna ile Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın düzenleyeceği Ukrayna ziyareti sırasında imzalanması bekleniyor.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, bugün düzenlenen toplantıda Türkiye ile imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması tasarısını onayladı. Anlaşmanın hedefinin, iki ülke arasındaki ikili ticaret ve ekonomik iş birliğini geliştirmek ve derinleştirmek olduğu açıklandı. Yoğun müzakereler sonucunda tarafların karşılıklı yarar sağlayan şartlara ulaşmayı başardığını belirten Ukrayna Ekonomi Bakanı Yuliya Svırıdenko, ilgili anlaşmanın ticaret, karşılıklı yatırım, endüstriyel iş birliğini kapsadığını kaydetti. Bakan ayrıca anlaşma sayesinde, Türkiye’nin Ukrayna şirketlerinin daimi olarak çalışabileceği sektörleri önemli ölçüde genişlettiğini, Ukrayna’nın ise Türk şirketlerini ülkesinde çalışmaya teşvik ettiğini aktardı.

UKRAYNA-TÜRKİYE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI İMZALANIYOR

Ukrayna ile Türkiye arasında serbest ticaret bölgesinin kurulmasına ilişkin müzakereler 2011 yılında başladı. Cumhurbaşkanları Zelenskıy ile Erdoğan, Nisan 2021’de yaptığı görüşme sırasında tartışmalı konuları “şahsi denetleme altına alma” konusunda anlaşmışlardı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna ile Türkiye arasında merakla beklenen Serbest Ticaret Anlaşmasının bu hafta imzalanması beklendiğini duyurmuştu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.