Ukraynalı yetkili Rusya’yı fosfor bombası kullanmakla suçladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’nın Popasna şehrinin Polis Şefi Oleksiy Beluchitsky, Rus ordusunu dün gece şehirde fosfor bombası kullanmakla suçladı.

Beluchitsky Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Nazilerin ‘yanan soğan’ dediği şey buydu. Ruslar şehrimize yağdırdığı şey de bu. Tarif edilemez acılar ve yangınlar” ifadelerini kullandı.

Bu bilgiyi teyit etmek henüz mümkün olmadı.

Donetsk’teki askeri yönetimin başkanı Pavlo Kirilenko ise, dün gece Ukraynalıları Donbas’tan batıdaki Lviv kentine tahliye eden bir trenin hedef alındığını söyleyerek, “Bir kişi öldü, bir kişi yaralandı” dedi.

Bölgesel yetkililer, Donetsk bölgesindeki ünlü Sviatoguirsk kilisesi ve Luhansk Severodonetsk’teki bir kilise olmak üzere Donbas’ta sivilleri barındıran iki Ortodoks kilisesinin de vurulduğunu söyledi.

Hedef alınan bölgeler, savaş başlamadan önce Rus yanlısı isyancılar tarafından ilan edilen Luhansk ve Donetsk’in ayrılıkçı cumhuriyetleri içinde değildi.

Kiev / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.