Ukrayna, yurtdışından gönüllüler için uluslararası lejyon kuruyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın yurtdışından gönüllüler için bir uluslararası lejyon kurduğunu duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün (27 Şubat 2022 tarihinde) yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın yurtdışından gönüllüler için bir uluslararası lejyon kurduğunu söyledi. Yabancı savaşçıları Rus işgaline karşı Ukrayna ve Avrupa’yı birlikte savunmaya çağırdı.

Zelenskiy yaptığı açıklamada “Bu, ülkemize verdiğiniz desteğin temel kanıtı olacak” dedi.

“AVRUPA’YI VE DEĞERLERİNİ KURTARIN”

Yabancı savaşçıları, Rusya’nın işgalini püskürtmek ve “Avrupa’yı ve değerlerini kurtarmak” için ülkenin silahlı kuvvetlerine katılmaya davet den Volodımır Zelenskıy “Ukrayna, Avrupa ve dünyanın savunmasına katılmak isteyen herkes gelip Ukraynalılarla Rus savaş suçlularına karşı yan yana savaşabilir” dedi.

“BARIŞ ADINA YAPABİLECEĞİNİZ EN BÜYÜK KATKINIZ OLACAK”

Barış adına yapabileceğiniz daha büyük bir katkı yoktur” ifadesini kullanan Ukrayna Cumhurbaşkanı, gönüllüleri kayıt ve detaylı bilgiler için ülkelerdeki Ukrayna Büyükelçiliği Savunma Ataşesi ile iletişime geçmeye çağırdı.

“RUSYA AŞAĞILIK BİR TAKTİK KULLANIYOR, SİVİLLERİ ÖLDÜRÜYOR, EVLERİNİ YIKIYOR”

Zelenskıy, açıklamasında Rusya’yı “haksız bir suç ve alaycı saldırı” yürütmek ve “Cenevre 1949 Sözleşmesi kapsamındaki savaş suçlarının tüm unsurlarıyla çok aşağılık taktikler kullanmak, sivilleri öldürmek ve füze ve toplarla evlerini yıkmakla” suçladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.