Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: 24 Ağustos Bağımsızlık Günün kutlu olsun Ukrayna!

Ukrayna, bağımsızlığının 31. yılını kutluyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Bağımsızlık Günü nedeniyle paylaştığı kutlama mesajında, “Biz bağımsız Ukrayna’nın özgür halkıyız. Altı ay içinde tarihi değiştirdik, dünyayı değiştirdik ve kendimiz değiştik.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da 24 Ağustos Bağımsızlık Günü kaydediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Bağımsızlık Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Zelenskıy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Biz Bağımsız Ukrayna’nın özgür halkıyız. 6 ay önce Rusya bize karşı savaş başlattı. 24 Şubat’ta tüm Ukrayna patlama ve silah sesleri duydu. Ve planlarına göre 24 Ağustos’ta ‘Bağımsızlık Günümüz Kutlu Olsun’ sözlerini duymamamız gerekirdi. 24 Şubat’ta bize: ‘Şansınız yok’ deniliyordu. Biz ise 24 Ağustos’ta ‘Bağımsızlık Günün kutlu olsun, Ukrayna!” diyoruz. 

Altı ay içinde tarihi değiştirdik, dünyayı değiştirdik ve kendimiz değiştik. Artık kesin olarak kimin gerçek dostumuz olduğunu biliyoruz… Kimin kim olduğunu anladık. Tüm dünya ise Ukraynalıların kim olduğunu ve Ukrayna’nın ne olduğunu öğrendi.”

“KIRIM’I GERİ ALACAĞIZ”

Zelenskıy, Ukrayna’nın 6 aydır işgalci Rusya’ya karşı mücadele ettiğini ve toprakları için sonuna kadar mücadele edeceğini vurgulayarak şu şekilde devam etti:

“Teröristlerle uzlaşmak istemiyoruz… Ve kafamıza silah dayatıldığı için korkudan müzakere masasına oturmuyoruz. Bizim için en tehlikeli olan roketler, uçaklar, tanklar değil, prangalardır. Ellerimizi sadece zaferimizi kutladığımızda yukarıya kaldıracağız. Tüm Ukrayna ile birlikte. Topraklarımızla ve insanlarımızla pazarlık yapmıyoruz. Bizim için Ukrayna; tüm Ukrayna demektir, 25 bölge, herhangi bir ödün ve taviz olmadan. Bizim için bu kelimeler 24 Şubat’ta atılan füzelerle yok edildi.

Donbas Ukrayna’dır! Ve biz onu her türlü yolla geri alacağız. Kırım Ukrayna’dır. Onu da geri alacağız. Hangi yolla olursa olsun.”

Ukraynalıların Bağımsızlık Günü’nü farklı yerlerde ve farklı şartlarda kutladığını belirten Zelenskıy, “Bu günü farklı yerlerde, koşullarda, hatta farklı zaman dilimlerinde kutluyoruz, ama hedefimiz ortak; Ukrayna’nın bağımsızlığını korumak ve zaferi kazanmak!” dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.