Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin üçüncü turu sona erdi: Görüşmeye dair ilk açıklamalar!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya-Ukrayna heyetleri arasındaki müzakerelerin üçüncü turu sona erdi. Rusya-Ukrayna heyetlerinin Belarus’un Brest kentinde gerçekleştirilen görüşmesi yaklaşık 4 saat sürdü.

Rusya’nın 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’nın başkenti Kıyiv başta olmak üzere birçok noktasına kesintisiz işgal saldırıları sürerken Belarus’un Brest kentinde bugün Ukrayna-Rusya arasında yapılan üçüncü tur müzakereleri tamamlandı. Rusya-Ukrayna heyetlerinin bir araya geldiği görüşmeler yaklaşık 4 saat sürdü.

Müzakereye katılan Ukraynalı yetkili, “Rusya ile müzakerelerde ateşkes de dahil sorunun çözümüne dair yoğun istişarelerde bulunuldu. Rusya ile görüşmelerde insani koridorlarla ilgili küçük de olsa ilerleme sağladık. Görüşmeler durumun geliştirilmesi için henüz bir sonuç vermedi.” açıklamasında bulundu.

Rusya heyetinden yapılan açıklamada ise, “İnsani yardım koridorlarının 8 Mart’ta çalışacağını ümit ediyoruz. Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakereler devam edecek.” ifadeleri kullanıldı. 

UKRAYNA VE RUSYA’NINSONUÇSUZ KALAN İLK İKİ TUR MÜZAKERLERİNDE NELER OLDU?

İki ülkenin heyetlerinin müzakereler için masaya oturması ilk olarak 28 Şubat’ta Belarus’un Ukrayna sınırındaki kenti Gomel’de, ikinci tur görüşmesi ise 3 Mart’ta Polonya’nın Brest şehrinde gerçekleşti. Ancak Rus tarafının ateşkes ihlali ve benzer tutumları nedeniyle müzakerelerden sonuç çıkmadı.

QHA- Kırım Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
RusyaUkrayna3. Müzakere
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.