Rus askeri, kendisine yemek ikram eden Ukrayna vatandaşlarına teslim oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Güvenlik Servisinin paylaştığı videoya göre Rus askeri, kendisine sıcak yiyecek ve içecek ikram eden Ukrayna vatandaşlarına teslim oldu. Ukrayna’da çekilen görüntüler, Rus askerlerinin düşünülenden daha “kırılgan” ve savaşa yeterince gönüllü olmadığını gözler önüne serdi.

İşgalci Rusya’nın uluslararası anlaşmaları ve Minsk sözleşmesini ihlal ederek Ukrayna topraklarına saldırısının 7. günü geride kalırken, çatışmalar ve saldırılar halen devam ediyor. Putin’in sahaya sürdüğü “süper güç askerleri”, gün geçtikçe teslim olmaya devam ediyor. Öte yandan yakalanan ya da teslim olan Rus askerlerinin durumu ise çarpıcı bir gerçeği gözler önüne seriyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı, teslim olan Rus askerlerinin Rusya’ya dönmesi için annelerine çağrıda bulunmuştu. Daha önce yakalanan Rus askerlerinin videolarını paylaşan Ukraynalı yetkililer, onların “kandırıldık”, “tatbikata gittiğimizi sanıyorduk”, “savaş istemiyoruz, eve dönmek istiyoruz” sözlerini yayınlamıştı.

Bu kez bakanlığın yayınladığı görüntülerde bir Rus askerinin silahını bırakarak Ukrayna vatandaşlarına teslim olduğu ardından vatandaşların ikram ettiği sıcak yiyeceği ve içeceği tükettiği anlar kameralara yansıdı. Ukraynalı bir vatandaşın, “Annen ile konuşmak istiyorsan telefonumu vereyim” demesi sonrasında annesiyle konuşturulan Rus askerin gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

ZELENSKIY: BUNLAR SÜPER GÜÇÜN ASKERLERİ DEĞİL, ŞAŞIRMIŞ, KORKMUŞ ÇOCUKLAR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, önceki gün Rus askerleri hakkında, “Bunlar bir süper gücün askerleri değil. Şaşırmış, korkmuş çocuklar. Rus askerlerinin morali giderek düşüyor” demişti. Zelenskıy ayrıca konuşmasında, “Biz düşmanın planını bir hafta bozduk. Yıllarca yazılan planları bozduk.” dedi.

Zelenskıy: Belarus'tan Ukrayna'nın bir çok yerine füzeler atılıyor

UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞINDAN RUS ANNELERİNE ÇAĞRI

Diğer yandan Ukrayna Savunma Bakanlığı yeni bir hareket başlattı. Bakanlık, Rus annelerini ülkeye çağırdı ve savaşta yakalanan ya da teslim olan Rus askerlerini teslim alarak ülkelerine dönmesi çağrısında bulundu.

QHA

Anahtar Kelimeler:
RusyaUkraynaRus Askeri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.