Kuzular mahkumları rehabilite ediyor: "Daha merhametli olmamı sağladılar, kuzuları kim sevmez ki?.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avustralya’daki bir cezaevinde tutuklu bulunan mahkumlar, kuraklığın etkili olduğu bölgede yeni doğan kuzuların bakımını üstlenerek aynı zamanda rehabilite olma süreçlerini hızlandırıyor.

Avustralya’nın New South Wales eyaletinin Snowy Monaro bölgesinde yer alan bir cezaevinde, cezaevi yönetimi sıradışı bir uygulamaya imza attı.

Sputnik'in ABC News’ten aktardığı habere göre cezaevi yönetimi, kuraklığın etkili olduğu bölgede hayvancılıkla uğraşan bölge halkına yardımcı olabilmek için bakımlarının cezaevindeki mahkumlarca üstlenilmesine imkan sağlayarak yeni doğan kuzuların cezaevine alınmasına izin verdi.

Cezaevi bünyesinde oluşturulan bir bölümde yaklaşık 8 haftalık bir süre boyunca mahkumlar tarafından bakımı sağlanan kuzular, hem çiftçilerin yükünü hafifletiyor hem de mahkumların rehabilitasyonuna katkı sağlıyor.

Kuzuların bakımı konusunda değerlendirmelerde bulunan bir mahkum, “Kuzularla ilgileniyorum. Daha önce kendim hakkında bilmediğim pek çok şey keşfettim. Bunun bir parçası olabildiğim için mutluyum. Bu süreç daha merhametli ve hassas  olmamı sağladı. Kuzuları kim sevmez ki?” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.