İsrail ordusu Lübnan sınırında tatbikat yapıyor

Batı Şeria ve polis işlerinin radikalizm yanlısı liderlere devredilmesi sonrasında gerginlik bekleniyordu.

İsrail ordusu, Lübnan sınırında, Lübnan Hizbullahı ile çatışma ve çok cepheli bir savaş senaryosu hazırlıklarının bir parçası olarak iki haftadır yoğun askeri tatbikatlar yapıyor. İsrail haber sitesi "iNews 24" bu tatbikatlara yeni geliştirilmiş "Merkava" tanklarının katıldığını bildirdi.

Ordudaki askeri kaynaklar iNews 24’e, ordunun İkinci Lübnan Savaşı'ndan dersler çıkardığını, savaş kabiliyeti ve teknolojik kabiliyetler de dahil her düzeydeki askeri yeteneğini geliştirdiğini ve olası her türlü çatışmaya hazır hale geldiğini söyledi.

Tatbikat, hava gücünün piyade güçlerine katılımı üzerinden gerçek bir savaşla yüzleşme senaryosunda gerçekleşiyor.

Askeri kaynaklar, yeni Merkava tankının saha zorluklarını daha rahat aşabildiğini, güçlendirilmiş özel savaş yetenekleriyle donatıldığını bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın İsrail merkezli internet sitesinden aktardığına göre kaynaklar, zırhlı araçların yeteneklerinde 2006’daki İkinci Lübnan Savaşı kullanımlarına kıyasla büyük bir gelişme kaydedildiğini ekledi. Söz konusu savaşlarda Hizbullah tanksavar silahı bu tank modelinin tahkimatlarına nüfuz etmeyi başarmıştı.

Askeri kaynaklar: “Bugün istihbarat ve iletişim yeteneklerinden başlayarak, silahların güçlendirmesine kadar daha gelişmiş yeteneklerimiz var. Geçmişte bizim için zorluklar yaratan şeyler önümüzde bir engel oluşturmadı ve geçmişten bugüne çok şey geliştirdik” açıklamalarını da ekledi.

Tel Aviv / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.