Halife Hafter Venezuella'ya mı kaçtı?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido, Pazartesi günü Washington'da Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) toplantısında yaptığı konuşmada Libya Ulusal Ordu komutanı Halife Hafter'in 'özel jetiyle Pazar günü Venezuela'ya gittiğini' iddia etti ama bu iddia daha sonra ekibi tarafından "Hafter'in değil, özel jetinin gittiğini teyit ediyoruz" olarak düzeltildi.

BBC'nin Venezuela'da yayımlanan El Nacional gazetesinden aktardığı haberine göre Guaido, fazla ayrıntı vermeden "Dün, Libyalı isyancı Halife Hafter'in uçağı indi" dedi. Guaido'nun ekibi de daha sonra yazılı açıklamasında uçağın iniş tarihinin 7 Haziran olduğunu doğruladı ancak uçağın içinde Hafter'in bulunup bulunmadığına dair teyitli bir bilgileri olmadığını ifade etti.

Açık kaynaklarda da Hafter'in özel jetinin Venezuela'nın başkenti Caracas'a indiği görülüyor.

Halife Hafter ve Ulusal Ordu üst düzey yetkilileri, Fransız yapımı Dassault Falcon 900 tipi, P4-RMA kuyruk numaralı özel jeti kullanıyor.

Libya ile ilgili gelişmeleri takip eden liveumap.com internet sitesi de P4RMA kuyruk numaralı uçağın Bingazi Benina havalimanından kalkıp Moritanya Nouakchott - Oumtounsy Havalimanı üzerinden Caracas Simon Bolivar Maiquetia Havalimanı'na vardığını aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.