Azerbaycan, Ermenistan ile sınırların belirlenmesi için komisyon kuruyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan, İkinci Karabağ Savaşı’nın ardından tartışmalı bir yerde olan Ermenistan ile sınırların belirlenmesi için komisyon kurulacağını duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in sınırların belirlenmesi adına imzaladığı kararnameye göre, sınır belirlenmesine yönelik düzenli bir uzman grup oluşturulacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile devlet sınırlarının belirlenmesine yönelik Devlet Komisyonu kurulması için kararname imzaladı. Kararnameye göre, Bakanlar Kurulu’na Devlet Komisyonu Sekreterliği ve ilgili devlet kurumlarından oluşan düzenli bir uzman grubu oluşturulması talimatı verildi.

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN SINIRLARIN BELİRLENMESİ İÇİN ANLAŞTI

Avrupa Komisyonu Başkanı Charles Michel, dün Belçika’nın başkenti Brüksel’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya gelmişti.

Komisyon Başkanı Michel, ikili ve üçlü görüşmelerin ardından her iki ülkenin de devletlerarası sınırların belirlenmesine ilişkin komisyonlarla birkaç gün içinde sınırda buluşmak ve gelecekteki bir barış anlaşmasına ilişkin görüşmeleri ilerletme konusunda anlaştıklarını açıkladı.

AZERBAYCAN’IN TARİHİ KARABAĞ ZAFERİ: GÜN GÜN İKİNCİ KARABAĞ SAVAŞI’NDA NELER YAŞANDI?

Kırım Haber Ajansı (QHA), Azerbaycan’ın 27 Eylül’den 10 Kasım’a kadar sürdürdüğü tarihi Karabağ Harekatının kırılma noktalarını gün gün takip etti. Azerbaycan’ın nihai zaferiyle sonuçlanan çatışmalarda, Ermenistan’ın hiçbir ateşkes anlaşmasına uymayarak sivillere saldırıları da unutulmadı. Azerbaycan’ın tarihi Karabağ harekatı videosunda, savaşın hafızalara kazınan anlarını izleyeceksiniz:

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.